Paine la tava

de RuxyRux in Piine, 19 Dec 2011 | 2745 vizualizari

 

Pur si simplu...divina!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina plus doua linguri
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 4 linguri pline de ulei de palmier
  • 2 lingurite rase sare
  • 1 lingura si jumatate de zahar 
  • 1 plic drojdie uscata
  • seminte de floarea soarelui, dovleac( optional)
  • 1 galbenus de ou si 5 linguri de lapte pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tava:


Eu am dublat reteta pentru doua paini.


1. Se cerne faina in vasul de framantat


2. Se face o mica gropita la mijloc, se pune drojdia si deasupra se presara zaharul.


3. Se pune sarea pe o margine, apoi uleiul pe alta margine.


4. Se adauga apa si laptele( caldute) treptat si se framanta un aluat bun care nu se mai lipeste de maini...e posibil sa mai avem nevoie de o lingura doua de faina.


5. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in bucatarie( eu las langa flacara deschisa a aragazului).


6. Dupa o ora se impatureste aluatul de trei ori, prin pliere parte peste parte.


7. Se da forma tavii si se aseaza in tava de cozonac( chec).


7.Se mai lasa la crescut o jumatate de ora sau pana ajunge in marginea formei.


8. Se unge cu oul amestecat cu lapte si apoi se cresteaza in forma de cruce pe mijloc si se presara semintele sau dupa dorinta personala.


9. Se coace la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 25-30 de minute.


10. Se taie numai cand este perfect racita. Ies doua paini mari.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

20.12.2011, 21:42

Doua fete minunate si tare dragi mie...va multumesc din suflet

kamy 1

22.12.2011, 00:27

super

RuxyRux 1

22.12.2011, 17:41

Multumesc Kamy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa din faina alba