Paine la tava

de RuxyRux in Piine, 19 Dec 2011 | 2617 vizualizari

 

Pur si simplu...divina!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina plus doua linguri
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 4 linguri pline de ulei de palmier
  • 2 lingurite rase sare
  • 1 lingura si jumatate de zahar 
  • 1 plic drojdie uscata
  • seminte de floarea soarelui, dovleac( optional)
  • 1 galbenus de ou si 5 linguri de lapte pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tava:


Eu am dublat reteta pentru doua paini.


1. Se cerne faina in vasul de framantat


2. Se face o mica gropita la mijloc, se pune drojdia si deasupra se presara zaharul.


3. Se pune sarea pe o margine, apoi uleiul pe alta margine.


4. Se adauga apa si laptele( caldute) treptat si se framanta un aluat bun care nu se mai lipeste de maini...e posibil sa mai avem nevoie de o lingura doua de faina.


5. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in bucatarie( eu las langa flacara deschisa a aragazului).


6. Dupa o ora se impatureste aluatul de trei ori, prin pliere parte peste parte.


7. Se da forma tavii si se aseaza in tava de cozonac( chec).


7.Se mai lasa la crescut o jumatate de ora sau pana ajunge in marginea formei.


8. Se unge cu oul amestecat cu lapte si apoi se cresteaza in forma de cruce pe mijloc si se presara semintele sau dupa dorinta personala.


9. Se coace la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 25-30 de minute.


10. Se taie numai cand este perfect racita. Ies doua paini mari.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

20.12.2011, 21:42

Doua fete minunate si tare dragi mie...va multumesc din suflet

kamy 1

22.12.2011, 00:27

super

RuxyRux 1

22.12.2011, 17:41

Multumesc Kamy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in sase