Paine cu masline

de Laly in Piine, 20 Aug 2012 | 3614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina normala
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 2 lingurite rase cu sare
  • 600 ml apa calduta,nu fierbinte
  • 100 gr masline negre feliate
  • 100 gr masline verzi feliate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

Intr-un castron mai mare amestecam faiana si sarea. Dizolvam drojdia in 100 ml de apa din cei 600 si o adaugam peste faina odata cu restul de apa ramasa. Adaugam si maslinele si amestecam vartos cu lingura pana se omogenizeaza bine. Atentie, nu se framanta cu mana, doar cu lingura. Presaram putina faina peste aluat si acoperim castronul cu folie alimentara sau cu un capac perfect adaptat castronului. Ideea este ca fermentatia drojdiei sa se faca in mediu umed si caldut. Se lasa la crescut aluatul circa 1 ora si jumatate, daca este tinut la caldura. Daca temperatura este mai rece atunci se tine mai mult. Aluatul va fi moale, lipicios si plin de bule de aer.

Dupa ce aluatul a crescut, incalzim cuptorul la 240-250 grade. Vom folosi un vas cu capac pentru copt. Daca cratita, tava, tuciul sau recipientul in care vom coace painea are tendinta sa se lipeasca, vom pune hartie de copt inainte de a pune aluatul. Punem vasul in cuptor sa se incalzeasca bine, sa fie fierbinte in momentul in care vom pune aluatul. Cu o lingura dezlipim aluatul din castronul in care a stat. Scoatem vasul din cuptor si rasturnam aluatul.Acoperim cu capac si coacem circa 40-50 de minute (aici depinde de cuptor si de puterea lui). Scoatem apoi capacul si mai lasam la copt circa 15-20 de minute, scazand temperatura la 180-200 grade.

Painea se incearca daca este coapta bine ciocanind cu degetul in coaja de pe fund, trebuie sa sune a gol. Daca ni se pare necesar, o mai lasam cateva minute pe gratar la cuptor. Este o paine excelenta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Toamna07 1

28.08.2012, 17:51

Mananc masline si in vis, asa ca painica ta mi-a facut semne clare !

Laly 1

28.08.2012, 20:53

Adina draga mea te stept cu drag

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 10:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza