Paine cu masline, busuioc si fistic

de Panacris in Piine, 17 Mar 2020 | 1676 vizualizari

 

Tot s-au golit rafturile de făină, drojdie, și mai nou mașini de frământat și copt pâine, din magazine, :D, vă aduc o rețetă, aromată de pâine, cu iz grecesc/italian, ce se poate consuma, chiar, așa simplă!O pâine foarte aromată! Invitații mei au apreciat, o primă variantă și familia a cerut o noua rundă, așa că am revenit cu o variant revăzută, adăuzită și îmbunătățită;) 
Spor și poftă bună! ;)
 
 

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 600 g,
  • sare grunjoasă 1 linguriță,
  • zahar tos 2 lingurițe,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • măsline verzi fără sâmburi cca. 50 g,
  • măsline negre fără sâmburi cca. 50 g
  • busuioc uscat 1 linguriță,
  • drojdie uscată Pakmaya 1 plic.
  • Pentru topping:
  • Ulei de măsline cca. 1 lingură,
  • Fistic mărunțit 1 lingură.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline, busuioc si fistic:

Maricica bis, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.

În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).

Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează  90 de minute.

Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschide-ți capacul.

După ce s-a terminat programul de frământat, se scoate aluatul, se împarte în două părți egale.

Fiecare bucată de aluat  se întinde, se presară cu busuioc uscat și măslinele mărunțite, apoi se rulează, se dă forma dorită și se așează în tava de copt tapetată cu foaie de pergament.

Se unge pâinica cu ulei de măsline și se presară cu fistic mărunțit.

Se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade, apoi încă vreo 15 minute la 180 grade.

După ce s-a copt pâinica se scoate pe un șervet de bucătărie, se învelește și apoi se lăsă, dacă rezistă, tentației, să se răcească ușor.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline, busuioc si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu germeni de grau