Paine de secara cu seminte

de Sim0na in Piine, 18 Apr 2012 | 4158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina secara
  • 200 g faina alba
  • 100 g faina neagra
  • 1 lingurita sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 200 ml apa calduta
  • 50 g unt topit
  • ulei de masline ptr uns tava
  • mac
  • susan
  • seminte floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara cu seminte:

Toate cele 3 feluri de faina, semintele si sarea le-am amestecat bine cu o lingura de lemn.


Drojdia am dizolvat-o in apa calduta, am pus un praf de faina si am lasat 10 min la crescut. Dupa cele 10 minute, am adaugat drojdia dizolvata peste amestecul de faina si am amestecat bine. Am pus si untul topit si racit si am framantat timp de 10-15 minute. Am acoperit vasul cu folie si am lasat la crescut intr-un loc caldut timp de 30 minute.


Cand aluatul si-a dublat volumul am format painica si am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline. Am lasat la crescut alte 30 minute pana a crescut.


Cu o pensula imnuiata in apa, am uns painica, am presarat mac si am aruncat in ploaie putina faina alba. Dat dat-o la cuptor pentru 45-50 minte (depinde de cuptor).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

19.04.2012, 13:39

RuxyRux, da ai si tu la painici... Am furat si eu reteta la cateva Nu stiu cum esti tu.. dar eu vesnic sunt in cautare de retete de paine!

mamaieelena 1

19.04.2012, 14:35

imi place painica ta

Sim0na 1

19.04.2012, 22:09

mamaieelena, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara cu fulgi de porumb