Paine cu ulei de masline

de adnia in Piine, 3 Ian 2013 | 1529 vizualizari

 

Dragostea face retetele mai gustoase, iar drojdia o ajuta sa creasca, nu? Deci, ce altceva puteam face decat ceva care sa ne incante papilele gustative, sa ne aduca o aroma proaspata, imbietoare si caldura in casa?

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana lapte caldut
  • -1 pliculet drojdie
  • -1 cana ulei de masline
  • -sare
  • -putin zahar
  • -faina cat cuprinde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ulei de masline:

Am pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa se formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul. Am rulat apoi aluatul crescut si l-am impartit in doua suluri egale, pe care le-am impletit si asa am format painica, pe care am aezat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am copt-o in cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii...in ultimele 5 minute painea a fost unsa cu putin ulei de masline, pt. a capata luciu.


A fost o minune de paine, care a disparut in cateva minute!


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Andreea Caroline 1

03.01.2013, 15:17

Rocsi 1

03.01.2013, 19:21

Buna painea de casa

mamaieelena 1

04.01.2013, 14:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Painea de casa...este cea mai buna!!!