Chifle pentru hamburger sau sandwich

de lili in Piine, 9 Feb 2011 | 1728 vizualizari

 

Reteta o am de la Aura.

 

INGREDIENTE

  • 4 1/2 cup faina( 540 gr faina)
  • 1 lingura de zahar
  • sare
  • 1 1/2 lingurita de drojdie
  • 50 ml apa calduta
  • 360 ml lapte caldut
  • 5 linguri unt topit
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburger sau sandwich:

Se dizolva drojdia in 50 ml apa calduta si se adauga si lingurita de zahar. Faina se amesteca cu sarea, si se adauga drojdia, untul topit si laptele. Se amesteca asa incat toate sa se omogenizeze. Aluatul va fi lipicios, sa nu fiti tentate sa mai puneti faina.


Acum aveti 2 variante : fie sa incepeti sa framantati timp de 6 min, fie folositi varianta lenesa: acoperiti aluatul lipicios cu o folie de plastic, lasati 5 min sa se odihneasca dupa care il ametiti in lighean pentru max 10 sec. Repetati operatia de inca 2 ori (framantati 10 sec., lasati la odihna 5 min) iar la sfarsit acoperiti si-l lasati la crescut pana trece de testul plutitului. Adica luati o bucatica de aluat, o rotiti in maini sa o faceti rotunda ca o bila si apoi ii dati drumul intr-un pahar plin cu apa la temperatura camerei. Daca se duce la fund inseamna ca nu a crescut destul, daca pluteste inseamna ca e gata si trecem la faza urmatoare.


Aluatul acoperit si crescut frumos se baga la frigider. Ideal pentru o noapte,sau cel putin vreo 4 ore.


Dupa ce-l scoatem din frigider il impartim in cate bucati vreti voi (depinde cat de mari vreti sa fie chiflele), se dau forma de chifte si se aseaza in tava. Se acopera cu folie si se lasa la temp cam 1 h. Se ung cu ou, se presara susan, mac sau nimic si se pun la cuptor la 180 C timp de 10-12 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburger sau sandwich" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Furnicuti 1

10.02.2011, 14:36

ce pufoase si rumene sunt le-am notat sa le incerc cat ce curand

RuxyRux 1

10.02.2011, 14:37

Splendide Lili...te pup cu drag...ah, si pe Aura!

elena1988 1

11.02.2011, 15:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza