Paine cu rosii uscate si cimbru

de anca_rm in Piine, 8 Feb 2016 | 797 vizualizari

 

Painea facuta in casa nu se compara cu cea cumparata . In primul rand nu contine aditivi si nici conservanti si poti sa o faci cu ce doresti tu . Eu de data asta am facut o painica foarte buna cu rosii uscate la soare si frunze de cimbru proaspat .
 
Am facut-o intr-o tava ceva mai mare pentru a fi mai subtire ca sa scurtez timpul de coacere . 

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg faina
  • 250-300 ml apa
  • 30 gr drojdie
  • sare
  • 50 gr rosii uscate la soare
  • 50 ml linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri fruze de cimbru
  • 1 lingurita boia afumata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rosii uscate si cimbru:

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.


Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea . Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin . Framantam bine , aproximativ 10minute , pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini.


In functie de tipul fainii poate mai trebuie adaugata apa .


Aluatul astfel obtinut il asezam intr-o forma de copt , eu am folosit o tava de tarta de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos la loc caldut fara curenti de aer (cam 30 minute) . Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.


Coacem painea in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute .


Cand o scoatem din cuptor trebuie sa o acoperim cu un prosop , iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja .








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rosii uscate si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Micutza Luana 1

09.02.2016, 15:03

bunaa

Ksenya 1

10.02.2016, 11:35

buuuna

mirela0911 1

10.02.2016, 19:14

As manca un coltuc de paine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Paine graham cu masline verzi