Paine rapida cu cartofi

de divainbucatarie in Piine, 19 Ian 2011 | 2751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g cartofi fierti
  • 100 ml apa calduta
  • 320 g faina
  • 1 lingurita smantana
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida cu cartofi:

Pentru inceput pasam cartofii fierti. Adaugam apa calda si smantana, apoi pasam pana iese o crema. Punem peste pireul de cartofi faina pe care am amestecat-o cu sare si drojdie.Framantam aluatul bine. Va ramane putin lipicios. Presaram putina faina si il lasam sa dospeasca cam 30 de minute intr-un loc cald.


Cand aluatul este crescut (isi dubleaza volumul), il mai framantam inca 2 minute pe o suprafata preasarata cu faina. Formam o paine rotunda de aluat pe care o asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Coacem painea in cuptorul preancalzit la 220°C pentru 20 de minute, apoi scadem temperatura la 200°C pentru alte 30 de minute. Cand o scoatem din cuptor daca dam cu degetul in ea trebuie sa sune a gol. Atunci este coapta.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

kamy 1

20.01.2011, 19:47

buna trebuie sa fie coltul ala sa-l pap cald

mimmi 1

21.01.2011, 22:04

Am salvat-o sa o fac si eu,ti-a iesit foarte frumoasa!

-Miti- 1

08.02.2011, 10:40

ce ardeleneasca pare!!!o sa incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa din faina alba