Painea de casa...este cea mai buna!!!

de Angelica in Piine, 2 Oct 2013 | 6211 vizualizari

 

Eu zic ca nu ne ia mult timp sa ne facem noi o paine sanatoasa si muuuult mai gustoasa decat cea din magazin.Voi ce ziceti, asa-i ca ne punem toti pe treaba si facem o paine de casa?
S-aveti spor...a mea e deja framantata:-)!!!

 

INGREDIENTE

  • -500 gr. faina alba
  • -25 gr. drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -250 ml apa calda
  • -½ lingurita sare
  • -50 ml. ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea de casa...este cea mai buna!!!:

1. Punem faina cernuta intr-un vas mare.


2. Facem in mijloc o adancitura si turnam in ea drojdia dizolvata cu zaharul si cu putina apa calduta.


3. Cu o furculita, amestecam foarte usor cu putina faina si facem maiaua.Lasam sa stea putin la dospit,apoi punem sarea, turnam uleiul si pe rand putina apa.Framantam pana ce aluatul devine elastic si se desprinde de pe vas.


4. Acoperim castronul cu un prosop si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.


5. Cand a trecut timpul de dospire rasturnam aluatul pe masa,il impartim in 3 bucati,le modelam in forma de sul si le punem in tavi mici de cozonac(ale mele au fost de aluminiu).Sau,daca dorti o paine mare,formati tot aluatul in forma de sul si asezati-l intr-o tava de cozonac mare.


6. Lasam tavile cu aluat sa stea la dospit cam 15 minute dupa care punem tavile la cuptor,la foc mediu pentru ,30 de minute sau, pana capata o culoare rumen aurie.


7. Cand sunt gata,le scoatem si le lasam sa se raceasca sau daca nu,servim paine calda alaturi de un pahar de lapte...ca pe vremuri!!!


Ce avem aici ?...o paine sanatoasa!!!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painea de casa...este cea mai buna!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Angelica 1

04.10.2013, 09:57

Fete va multumesc frumos!Va pup si va doresc o zi grozava!

Panacris 1

05.10.2013, 09:54

Angelica 1

07.10.2013, 06:37

Panacris multuuuu'!
Te pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paine a la Suby (in aparat de copt paine)