Poloneze si Colacei Polonezi

de Valyvalentyna in Dulciuri, 28 Ian 2015 | 841 vizualizari

 

mmmm...f Buni!!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina;
  • 3 oua
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • 250 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta de rom.
  • Pentru Sirop:
  • 450 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 esenta de vanilie{sau rom}.
  • Nuca de cocos{optional}.
  • 2 galbenusuri+ 2 linguri de ulei de masline pt. uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poloneze si Colacei Polonezi:

Punem faina intr un vas mai mare si in mijlocul faini facem o gropita in care punem cubuletul de drojdie cu 2-3 linguri de lapte caldut si lasam 10 min, intre timp topim zaharul ramas in restul de laptele caldut dupa care adaugam si esentele, coaja de portocala si lamaie turnam compozitia peste faina si incorporam bine toate ingredientele, sepatat batem ouale cu uleiul si turnam peste aluat si incepem framintarea.Lasam aluatul la dospit timp de 1 ora.


Dupa ce aluatul a crescut intidem pe masa de lucru o foaie pe care o taiem in forme dreptunghiulara si o taietura mica in mijloc si rasucim partea exterioara catre mijloc si o dam prin interiorul taieturi din mijloc si formam Polonezele.{puteti face si forma colaceilor}. Ai punem in tava tapetata cu hirtie de copt si ai lasam 15 min sa creasca apoi ai ungem cu galbenusul de ou batut cu ulei de masline. si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de min. Intre timp preparam siropul:


Caramelizam zaharul la foc f mic apoi turnam apa si lasam sa scada un pic la foc mic amestecind mai des, cind e gata al dam deoparte si cind Polonezele sunt gata ai ungem bine cu sirop si presarati nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poloneze si Colacei Polonezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Lau 1

29.01.2015, 10:50

elucubratiiculinare 1

29.01.2015, 15:01

Valyvalentyna 1

13.02.2015, 08:24

Va multumesc tuturor pentru aprecieri!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Colacei polonezi