Prajitura mallorcheza cu migdale

de danakarin in Prajituri, 16 Feb 2014 | 3774 vizualizari

 

Se stie ca Mallorca este insula migdalilor, care chiar acum sunt in floare. De acolo provine si aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 150 g de unt
  • 150 g migdale macinate
  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 50 g de faina
  • o lingurita de coaja rasa de portocala
  • 7 linguri de suc de portocala
  • un praf de sare
  • zahar praf
  • 1/2 lingura de praf de copt.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mallorcheza cu migdale:

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu o lingura de unt o forma cu diametrul de 20 cm, si o presaram apoi cu 2 linguri de migdale macinate.

Separam ouale, batem albusul cu un praf de sare pana avem o spuma tare si lucioasa, adaugam 50 g de zahar in ploaie amestecand continuu.. Frecam untul cu restul de zahar, coaja de portocala rasa si adaugam pe rand cele trei galbenusuri. Amestecam migdalele cu faina  si cu praful de copt. Adaugam amestecul in alternanta cu sucul de portocale, omogenizam . La sfarsit punem cu grija si spuma batuta, turmam compozitia in forma si coacem 25-30 de minute pe sina de mijloc a cuptorului. Lasam 10 minute sa se raceasca in forma dupa care rasutrnam pe un platou si presaram cu zahar praf. 

E o prajitura extrem de gustoasa si zemoasa desi nu are crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mallorcheza cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

RETETA RECOMANDATA
"Um Ali" -Prajitura "Mama lui Ali"