Savarine

de gaby_gabytza in Prajituri, 17 Apr 2013 | 4173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura colorant galben
  • 1 praf sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura apa
  • 1 esenta vanilie

sirop

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie

umplutura

  • 200 ml smantana
  • 200 g zahar

decor

  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Blat-Mixam albusurile spuma cu praful de sare.Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul.Dupa adaugam apa,praful de copt,grisul si le mixam bine.Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri.Amestecam si adaugam colorantul,faina,esenta si mai mixam pana se incorporeaza faina cu colorantul.Eu am facut in tava de briose asa ca am tapetat formele cu folie de aluminiu pe fiecare in parte.Turnam 3/4 aluat in forme si dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea


Umplutura-Mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca consistenta si dam 10 minute la frigider sa se intareasca.


Siropul-Fierbem apa cu zaharul pana se dizolva zaharul iar la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca.


Scoatem savarinele cu tot cu folie din tava si le lasam 5 minute sa se raceasca.Dupa le dam jos folia si le insiropam.Le intoarcem invers cu partea lata in jos si ii taiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm(dar nu-l taiem de tot).


Pregatim plicul de jeleul conform instructiunilor de pe plic si ungem capacele la savarine.Lasam 5 minute si sub capac umplem savarina cu frisca

 

TIPS-URI

1

se da 2 ore la rece inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (38)

Alexandra Elena 1

22.04.2013, 18:27

bune, trebuie sa le incerc

Panacris 1

03.12.2013, 09:08

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 21:43

ce delicii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!