Amandine

de maria_claudia in Prajituri, 3 Oct 2010 | 8811 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua,
  • 200gr zahar,
  • 30ml apa,
  • 40ml ulei,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao.
  • Ptr crema:
  • 3 oua,
  • 200gr zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 150gr ciocolata cu lapte,
  • 250gr unt.
  • Ptr sirop:
  • 1plic capucino,
  • 250gr de apa,
  • 2 linguri de zahar.
  • Ptr glazura:
  • 150gr de ciocolata cu lapte,
  • 2-3 linguri smantana.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Ptr blat: galbenusurile se freaca cu uleiul turnat treptat, se bat albusurile spuma cu zaharul si apa, incorporezi galbenusurile, faina si cacaua amestecand de jos in sus.Coci blatul 30-35min la foc mijlociu intr-o tava in prealabil unsa si tapetata cu faina.


Pregatesti crema: la foc mic se pun ouale care au fost batute impreuna cu zaharul si cacaua.Cand incepe sa clocoteasca se adauga ciocolata.Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand ciocolata este racita se amesteca cu untul care a fost frecat spuma.


Siropul: fierbem la foc mic apa cu zaharul si capucino.


Blatul racit se taie in doua si se insiropeaza.Se adauga crema si se lasa la frigider ptr 2-3 ore, apoi se pune glazura, se taie patratele si le decoram cu crema si frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ela 1

03.10.2010, 21:10

toata lumea face amandine....

lilik 1

04.10.2010, 19:47

ador amandinelevreau si euuuu

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:30

excelente as manca foarte multe si cred ca tot nu mas satura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura zi si noapte