Desert prajitura cu visine, bezea, nuci si ciocolata

de RODIMUR in Prajituri, 3 Mar 2019 | 723 vizualizari

 

Pentru Moșii de iarnă de ieri am făcut una din prăjiturile cu vișine pe care le fac adeseori, pentru că este foarte bună, economică și nepretențioasă. Este o prăjitură pe care o fac mai ales toamna, sau iarna și în care folosesc vișine din dulceață, sau conservate la borcan, pentru că sunt dulci și nu lasă multă zeamă, iar blatul nu este astfel afectat.
Am făcut prăjitura într-o tavă cu dimensiunile de 22/30 cm și am tăiat-o în 16 bucăți destul de mari, câte 2/porție.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 grame de unt
  • 3 gălbenușuri
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • 200 grame de făină albă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de esență de migdale
  • Pentru umplutură:
  • 300 grame de vișine (fără sâmburi), din dulceață, sau conservate pentru iarnă
  • Pentru bezea:
  • 3 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • 100 grame de nuci măcinate
  • Pentru decor:
  • pepite de ciocolată (sau ciocolată răzuită)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine, bezea, nuci si ciocolata:

Pentru blat, se mixează mai întâi untul moale cu zahărul pudră și vanilia, până ce devine cremos. Se adaugă apoi unul câte unul gălbenușurile și se amestecă pentru omogenizare. În cele din urmă, se încorporează făina amestecată cu praful de copt și se adaugă esența de migdale. Se amestecă bine compoziția, ca să fie omogenă, după care se întinde, cu mâinile puțin umezite, în tava în care s-a pus hârtie de copt în prealabil.


Se nivelează compoziția (care este moale și lipicioasă și trebuie întinsă cu mâinile umezite în permanență) iar apoi se pun deasupra vișinele, bine scurse în prealabil de zeamă, sau de sirop.


Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 20 minute.


Între timp se mixează albușurile cu praful de sare și când cresc în volum, se adaugă treptat zahărul pudră amestecat cu un plic de vanilie. Când bezeaua este bine legată, se adaugă puțin câte puțin nuca măcinată, amestecându-se ușor, de jos în sus cu o spatulă, pentru uniformizare.


Se scoate tava din cuptor și după 1-2 minute se pune bezeaua cu nucă deasupra și se nivelează.


Se dă tava din nou la cuptor, pentru încă 20 de minute. Când prăjitura s-a rumenit, se scoate tava din cuptor.


Prăjitura se decorează imediat, cât este fierbinte, cu pepite de ciocolată, sau cu ciocolată răzuită și apoi se lasă la răcit.


După ce s-a răcit complet, prăjitura se porționează cu un cuțit cu lama subțire, umezită în apă.

 

TIPS-URI

1

Scoateți mai întâi vișinele din borcan și puneți-le să se scurgă de zeamă, sau de sirop.

2

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de mixat.

3

Esența de migdale se pune în compoziția în care vor fi vișinele.

4

Folosiți vanilie pudră, nu esență, pentru că lichidele suplimentare ar cere un adaos suplimentar de făină.

5

Amestecați făina cu praful de copt, înainte de a o încorpora în compoziție.

6

Pentru bezea, mixați mai întâi albușurile spumă cu un praf de sare și apoi adăugați treptat zahărul pudră amestecat cu un plic de vanilie.

7

Decorați prăjitura cu ciocolată, cât timp este fierbinte, ca să adere bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine, bezea, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

04.03.2019, 20:46

Te servesc cu drag, Rocsi...! Sunt foarte bune, cu atâtea arome...! Mulțumesc frumos pentru aprecieri!

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:07

Parca simt visinele acrisoare

RODIMUR 1

07.03.2019, 03:36

Da, Mihaela, au fost tare bune...Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

ieri la 18:20

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

Mozzarela sticks

pe 14.06 la 15:29

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty bars