Guguluf cu fructe si nuci (de post)

de Valclaudia in Prajituri, 7 Dec 2013 | 2184 vizualizari

 

reteta preluata de la Lavinia! , pe care eu personal o consider cofetareasa sefa...aici,pe bucataras!

 

INGREDIENTE

  • 2 banane mari, coapte
  • 200 gr zahar pudra
  • 150 ml ulei
  • 5 clementine
  • 250 gr faina proaspat cernuta
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 120 gr nuca taiata
  • 1 esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 150 gr. zahar
  • 60 ml apa
  •  2linguri de cacao
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fructe si nuci (de post):

Zdrobim bananele si clementinele la robot.


Adaugam zaharul pudra, praful de sare uleiul in fir subtire si mixam.


Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, esenta de lamaie, nuca taiata bucati.


Turnam amestecul in forma unsa (cu ulei) de guguluf, dam la copt pentru 40 min la temperatura moderata.


Facem testul cu scobitoarea si daca mai este nevoie, mai lasam putin la copt.


Dupa ce scoatem guguluful din cuptor, pana se mai racoreste putin,preparam glazura.


Punem intr-un ibric apa la foc, adaugam zaharul amestecat cu praful de cacao.


Lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru glazura.


Decoram guguluful cu glazura, presaram bombonele colorate si lasam la racit.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe si nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

08.12.2013, 12:04

Pffff da' bine mai arata!

Raluca57 1

04.07.2015, 08:23

Ce tentație!!! Oare merge cu piersici în loic de clementine? Multumesc

Valclaudia 1

04.07.2015, 19:38

Cred ca ar merge si cu piersici, n-am incercat dar cred ca sunt ok cele mai coapte, sa fie zemoase.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos