Tarta cu mandarine

de Valclaudia in Prajituri, 24 Noi 2013 | 3104 vizualizari

 

Din cantitatile enumerate mai jos mi-a iesit destul de multa compozitie. Mi-a fost teama ca se va revarsa in cuptor peste tava, asa ca am copt si 8 briose pe care le-am combinat cu peltea de gutui si topping de capsuni. Delicioase!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt stins in zeama de la 1 mandarina
  • 1 morcov ras
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri de ulei
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • 1 plic budinca de vanilie + 3 linguri de zahar
  • 450 ml lapte
  • 2 plicuri gelatina transparenta pentru tarte
  • 3 linguri zahar
  • bombonele / stelute colorate
  • (in plus, peltea de gutui si topping de capsuni pentru decorat briosele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mandarine:

Separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.


Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar,morcovul dat pe razatoarea fina, praful de copt stins in zeama de la 1 mandarina, uleiul, apa minerala.


Peste compozitia rezultata adaugam pe rand cate 1 lingura spuma de albusuri, apoi una de faina pana la epuizarea acestora.


Ungem forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia.


Mie mi s-a parut cam multa, asa ca am umplut si 4 forme de briose.


Dam tavile la copt pentru 30-35 min la temperatura moderata (180 grade).


Scoatem blatul din cuptor, il intoarcem fierbinte pe un platou pe care am presarat 1 lingura de zahar (sa nu se lipeasca blatul fierbinte de platou) si lasam sase raceasca.


Punem 400 ml lapte la foc mic, adaugam 3 linguri de zahar.


Diluam praful de budinca cu 50 ml lapte rece, cand laptele pe care l-am pusla foc da in clocot adaugam budinca diluata si amestecam continuu pana obtinem consistenta dorita.


O turnam fierbinte peste blat.


Decojim mandarinele,le folosim la decoratul tartei dupa inspiratie. Presaram bombonele colorate.


Punem 300 ml apa intr-un ibric, adaugam 3 linguri de zahar.


Dizolvam gelatina in 50 ml apa rece. Cand apa cu zahar din ibric da in clocot adaugam gelatina dizolvata si amestecam pana obtinem consistenta dorita.


Turnam fierbinte peste tarta cu fructe, lasam sa se raceasca cateva ore si servim.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

25.11.2013, 19:40

Minunata!

simona72 1

26.11.2013, 08:05

Ce bunatate de tarta!!!

mihaelar63 1

27.11.2013, 17:51

Ce culoare energizanta are !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06