Desert prajitura minunata cu bulion (ca la bunica acasa)

de AngelicaDorondoc in Prajituri, 24 Ian 2019 | 2608 vizualizari

 

  E mult de atunci, dar parca simt si acum mirosul prajiturii.
Bunica mea spunea ca este o prajitura f. simpla care se face f.repede, asa ca va invit si pe voi sa o incercati si sa vedeti efectele.
Pofta buna !
 

 

INGREDIENTE

Pentru cele patru foi avem nevoie de:

  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de bulion
  • 7 linguri de zahar
  • 500 g de faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un borcan de gem de prune
  • Pentru crema avem nevoie de: 
  • 1 litru de apa
  • 200 g gris
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • o lamaie
  • un borcan de gem de prune.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura minunata cu bulion (ca la bunica acasa):

  Prima data ne apucam sa facem aluatul pentru cele patru foi. Amestecam uleiul cu zaharul si sarea, apoi adaugam bulionul, esenta de rom, faina si praful de copt. Vom obtine un aluat nelipicios pe care il vom da la frigider pentru 30 minute. Scoatem aluatul, impartim in patru bile si facem pe rand patru foi pe care le vom coace pe fundul tavii pe care o vom folosi la copt. Acestea se vor coace cam in 10 minute.

  Acum ne apucam de crema. Luam o cratita in care punem apa, coaja de la lamaie si zaharul. Punem cratita pe foc si amestecam pana se topeste zaharul. Apoi incepem sa turnam grisul in ploaie pana se va ingrosa. Acum  inglobam si nuca de cocos, untul si zeama de la lamaie. Crema este gata, dar o lasam sa se mai raceasca 30 de minute.

   Am ajuns la final si vom pune in tava prima foaie. Apoi un rand de crema, a doua foaie, intindem gemul de prune, a treia foaie, alt  rand de crema si incheiem cu ultima foaie. Este gata prajitura pe care o lasam la rece pana a doua zi.

TIPS-URI

1

folosim faina de cozonac

2

bulionul trebuie sa fie mai subtire

3

untul trebuie sa fie moale

4

daca avem, putem pune in gem si 2-3 lingurite de nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura minunata cu bulion (ca la bunica acasa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

25.01.2019, 16:40

Angelica , incearca sa-ti faci mai multi prieteni aici .Astfel postarile tale sunt vizibile automat pe peretele lor .Reciproca este valabila .Astfel vom putea interactiona mai usor . Eventual poti sa incepi cu bucatrasii mai activi

Gherca Daniela 1

28.01.2019, 09:41

dantes 1

28.01.2019, 10:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose maronii cu fulgi de ciocolata alba