Prajitura Alba ca zapada

de BuniMaria in Prajituri, 28 Dec 2009 | 19575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foile:
  • 3 oua
  • 14 linguri de ulei
  • 14 linguri de zahar
  • 1 lingura amoniac
  • faina cat cuprinde
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • Crema:
  • 900 ml. lapte
  • 4 oua
  • 350 g. zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 4 linguri faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie( dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

               Se fac foile: se amesteca ingredientele pentru foi, amoniacul se dizolva cu o lingura de otet, se framanta bine aluatul. din care se coc 3-4 foi pe dosul tavii.

      crema: Se freaca ouale intregi cu zaharul ,se adauga faina ,budinca de vanilie, laptele incalzit si se fierb la foc mic ,mestecand mereu pana se ingroasa compozitia,apoi se lasala racit.

Se freaca jumatate pachet de unt cu zahar pudra -50 g si se amesteca cu crema racita. Se stoarce zeama de la o lamaie ,sau mai multa ,dupa gust,se pune crema intre foi, iar deasupra se presara zahar pudra.

se da la rece si se taie dupa o zi sau doua sub forma de romburi sau patrate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Angelina_Elena 1

18.08.2012, 22:34

arata foarte bine,trebuie sa o incerc si eu!

alilianaa 1

02.01.2015, 21:27

imi place mult..

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata