Prajitura Rumba cu visine

de La Ancuta in Prajituri, 30 Sep 2014 | 6091 vizualizari

 

De multa vreme nu am mai facut prajitura Rumba. Pentru mine aceasta prajitura era mult prea dulce, avand in blat rahat. Cand insa am vazut ideea de a inlocui rahatul cu visine, m-am gandit ca va fi exact pe placul meu. Si chiar asa a fost. Asa ca am scos reteta din caietul mamei, am refacut-o si v-am adus sa vedeti rezultatul :).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca taiata
  • 100 g visine fara samburi
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 250 g unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • In plus avem nevoie de:
  • 2 foi de napolitana
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba cu visine:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Adaugam treptat apa rece si mixam in contunuare.

Amestecam faina cu praful de copt, nuca si visinele bine scurse de suc si le adaugam in compozitie amestecand usor, pana cand se incorporeaza.

Turnam compozitia in tava dreptunghiulara (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor, la foc potrivit pana cand devine usor aurie deasupra, si trece testul scobitorii.

Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.

Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si isi dubleaza volumul apoi adaugam laptele si amestecam bine. Fierbem compozitia pe baie de abur pana cand incepe sa se ingoase. Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet apoi adaugam extractul de vanilie si amestecam bine.

Untul, la temperatura camerei il mixam pana cand devine spumos iar apoi adaugam treptat crema de galbenus si mixam.

Pe in platou asezam o foaie de napolitana, taiata de dimensiunea blatului si o ungem cu jumatate din crema. Asezam blatul peste crema si ungem cu restul de crema. Acoperim cu cealalta foaie de napolitana si dam la frigider pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Ina 1

01.10.2014, 22:15

ce bine arata!

Xandrinne 1

01.10.2014, 22:16

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:15

ce buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!