Chec

de shmekheru in Prajituri, 28 Noi 2014 | 4000 vizualizari

 

M-am gandit sa pun o reteta usoara pentru serile cand aveti chef de ceva dulce si usor de preparat. Eu am facut o portie si jumatate, mi-au iesit 2 checuri insa unul l-am facut maro complet (am pus cacao in compozitie).

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 grame zahar (1 ceasca)
  • 120 gr faina (1 ceasca)
  • 3 linguri ulei
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma (cu telul sau mixerul), se adauga zaharul ploaie, dupa care se adauga pe rand cate un galbenus si sare dupa gust. In continuare vom folosi o lingura sau spatula de lemn si vom adauga faina ploaie, apoi uleiul. Se unge tava cu putin ulei si se tapeteaza cu faina. Se baga la cuptorul incins si se lasa aproximativ 40 minute.

TIPS-URI

1

inainte de a pune compozitia in tava se poate lua niste compozitie intr-un bol (5-6 linguri) peste care se va adauga putina cacao si se amesteca pana se omogenizeaza, obtinandu-se o compozitie mai inchisa la culoare (spre maro). Compozitia astfel obtinuta se toarna in tava peste compozitia originala si se va amesteca usor cu coada unei linguri sau cu lingura, facandu-se diverse forme.

2

nu amestecati prea mult sa nu se omogenizeze cele doua compozitii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec tigrat