Prăjitură Delicioasă

de diaconta in Prajituri, 25 Dec 2012 | 13097 vizualizari

 

O variaţiune a prăjiturii Deliciu sau Parlament.Eu am modificat-o dupa gustul meu şi a ieşit exact ce am vrut.Blat cricant de bezea,crema aromată de vanilie,gust acrişor de gem de coacăze roşii,puţină ciocolată….v-am convins că este un deliciu sau vă mai dau amănunte?

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri de ou
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri griş
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 7 linguri nuca prajita si macinata
  • 3oo gr nuca prajita rupta bucaţi mari
  • Sare
  • Zeama de lamâie
  • ½ plic praf de copt
  • Vanilie
  • Pentru cremă:
  • 8 galbenusuri de ou
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • Vanilie
  • 300 gr unt
  • 200 gr smântâna pentru frisca
  • Gem de coacăze roşii
  • Am folosit si o foaie de la prajitura cu foi cu miere de albine,care a inlocuit un strat de biscuiti
  • Pentru decor:
  • 200 gr alune de padure caramelizate
  • Fulgi de ciocolata alba
  • Ciocolata razuita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Delicioasă:

Am preparat mai întâi blatul de bezea.


Nuca am macinat-o mai grosier,vroiam sa se simta în blat.Era perfect asa,mai ales ca blatul a iesit foarte crocant.


Am batut albusurile cu un praf de sare,am adaugat zaharul cate o lingura zi zeama de lamâie.


Trebuie sa obtinem o spuma foarte tare.


Am adaugat apoi faina amestecata cu grisul,amidonul si praful de copt,precum si nuca macinata.


Am amestecat usor ca sa nu se lase spuma,


Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt am pus un strat de nuca bucati si apoi peste ea bezeaua.


Am pus la cuptor la foc potrivit pentru 25 de minute.


Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.


Intre timp am pregatit crema.


Am mixat galbenusurile cu zaharul si cele doua linguri de apa.


Apoi am pus amestecul pe baie de aburi,am amestecat.Este gata când daca dam cu degetul pe dosul lingurii de lemn cu care amestecam,ramâne o urma.


Am lasat sa se raceasca.


Am mixat smântâna pentru frisca.Daca doriti puteti sa adaugati o lingura de zahar pudra.Eu n-am pus.


Am mixat untul si am adaugat crema de oua racita cate o lingura pe rând.


La final am încorporat frisca.


Pentru asamblare am procedat astfel:


Am rasturnat blatul de bezea pe un platou.


Am pus un strat de gem,apoi jumatate din cantitatea de crema.


Urmeaza foaia cu miere de albine(vezi reteta) si restul de crema.


Deasupra am pus alunele caramelizate si sfarâmate,am razuit ciocolata si am pus fulgi de ciocolata.


Se lasa sa stea la rece si apoi de portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Delicioasă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

diaconta 1

19.07.2013, 22:45

Laura,e o prajitura foarte buna

Nykola 1

11.10.2013, 17:22

Are ceva daca nu pun amidon???

diaconta 1

11.10.2013, 19:03

Nykola,poti sa inlocuiesti amidonul cu faina,dar sa pastrezi proportia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro