Prajitura cu branza de vaci si capsuni

de miremirc in Prajituri, 21 Mai 2011 | 17563 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 5 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 4 lg apa fiarta
  • 4 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 50 g ciocolata milka neagra

Crema :

  • 250 g branza de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 200 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 300 g capsuni

Glazura :

  • 200 g capsuni
  • 1 plic jeleu rosu (dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si capsuni:

  Pregatim blatul astfel : mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon pana se albesc , adaugam apa fierbinte, uleiul si faina amestecata cu cacaoua si praful de copt, iar la sfarsit ciocolata data pe razatoarea mica.

 Compozitia obtinuta o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la copt cca 25 de minute; facem testul cu scobitoarea.

  Pentru crema : amestecam branza de vaci cu zaharul , adaugam mascarpone si smantana pentru frisca batuta cu zaharul pudra; gelatina o hidratam in 100 ml apa cca 10 minute, apoi o punem pe foc fara sa dea in foc si o adaugam peste crema de branza.

  La sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam usor.

  Peste blatul copt asezam crema de branza, apoi jumatati de capsuni din loc in loc peste care asezam jeleul rosu ( jeleul se face conform instructiunilor de pe ambalaj ) .

  Este o prajitura racoroasa si delicioasa specifica acestei perioade a anului cand capsunile sunt coapte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

claudiaD 1

15.01.2013, 09:56

wow ce faina eeee!!!!cred ca este foarte buna.....multumesc..

Tuxedo 1

06.04.2013, 22:32

arata minunat si cred ca este delicioasa!

Larisel 1

09.12.2013, 00:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce in foi de clatite