Prajitura cu branza de vaci si capsuni

de miremirc in Prajituri, 21 Mai 2011 | 10509 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 5 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 4 lg apa fiarta
  • 4 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 50 g ciocolata milka neagra

Crema :

  • 250 g branza de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 200 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • 300 g capsuni

Glazura :

  • 200 g capsuni
  • 1 plic jeleu rosu (dr. Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si capsuni:

Pregatim blatul astfel : mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon pana se albesc , adaugam apa fierbinte, uleiul si faina amestecata cu cacaoua si praful de copt, iar la sfarsit ciocolata data pe razatoarea mica.


Compozitia obtinuta o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la copt cca 25 de minute; facem testul cu scobitoarea.


Pentru crema : amestecam branza de vaci cu zaharul , adaugam mascarpone si smantana pentru frisca batuta cu zaharul pudra; gelatina o hidratam in 100 ml apa cca 10 minute, apoi o punem pe foc fara sa dea in foc si o adaugam peste crema de branza.


La sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam usor.


Peste blatul copt asezam crema de branza, apoi jumatati de capsuni din loc in loc peste care asezam jeleul rosu ( jeleul se face conform instructiunilor de pe ambalaj ) .


Este o prajitura racoroasa si delicioasa specifica acestei perioade a anului cand capsunile sunt coapte .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

claudiaD 1

15.01.2013, 09:56

wow ce faina eeee!!!!cred ca este foarte buna.....multumesc..

Tuxedo 1

06.04.2013, 22:32

arata minunat si cred ca este delicioasa!

Larisel 1

09.12.2013, 00:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si merisoare