Desert prajitura Ora 12

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 17 Mar 2019 | 4372 vizualizari

 

Weekend-ul acesta, fetita mea a avut ca tema pentru scoala sa pregateasca o prajitura impreuna cu un membru al familiei, asa ca ne-am apucat de treaba.
Am ales o reteta simpla, dar o prajitura aspectuasa si gustoasa, inspirata de la Teo's Kitchen. Ea a denumit-o "Prajitura Ora X", insa eu o stiu de prin cofetarie ca fiind prajitura "Ora 12". 
Mie mi-a placut foarte mult cum a iesit si mi-au placut si pozele de final. As fi vrut sa pun in prezentare un ceas potrivit la ora 12, dar cum am fost pe graba, ca de obicei, am uitat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 25 ml apa
  • 40 g unt moale
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • Sirop:
  • 125 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 plic de cappuccino cu ciocolata (12,5 g)
  • esenta de rom, dupa gust
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 30 g unt
  • 3 linguri lapte
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • fulgi de ciocolata
  • cacao
  • Dimensiune tava: 20/30 cm
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Ora 12:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar si cu esenta de vanilie pana cand devin ca o crema. Se adauga esenta de rom, apa si untul moale.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu cealalta jumatate din zahar pana cand devin ca o bezea. Se adauga amestecul de galbenusuri si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, blatul se portioneaza, eliminand marginile inestetice.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se adauga plicul de cappuccino si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, portiile de blat se tavalesc prin sirop si se asaza pe o tava.

Glazura:

Ciocolata se rupe si se pune intr-un craticior impreuna cu untul si laptele. Se pune craticiorul la foc si se amesteca continuu in el pana cand se topeste toata ciocolata. Aceasta se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se toarna cu grija, cu o lingura, peste fiecare portie de blat.

Prajiturile se introduc la frigider circa 30 de minute.

Decor:

Se mixeaza frisca si se orneaza fiecare prajitura cu ea, apoi se decoreaza cu fulgi de ciocolata si cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ora 12" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lady’s fingers