Prajitura Televizor

de ianculubita in Prajituri, 16 Oct 2013 | 8142 vizualizari

 

Vai de mineee!!prajitura asta nu am mai facut-o de "un car de ani"!!! si ce buna este!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita amoniac
  • 200 g faina
  • Ingrediente foaie cu cacao
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniac
  • putin lapte caldut
  • Ingrediente crema
  • 2 cani cu lapte
  • 3 linguri faina
  • 1/2 pachet de unt
  • 200 g zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Televizor:

Pentru blatul alb,amestecam bine galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,adaugam 2linguri de apa,amoniacul stins,faina si omogenizam bine;separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si 1lingura de apa,incorporam in crema de galbenusuri,amestecam cu o spatula in miscari verticale apoi rasturnam in tava unsa si tapetata sau cu hartie de copt;lasam la cuptor la foc mic fara sa deschidem usa 30-40min.


Pentru foaia cu cacao,facem o crema fina din unt si zahar,adaugam oul,amoniacul stins,faina amestecata cu cacao si cernuta iar la sfarsit putin lapte caldut ;facem un aluat,impartim in doua,intindem cu sucitorul doua foicat tava in care am copt blatul si le coacem pe dosul ei,pe rand;


Pentru crema amestecam cu telul laptele rece cu faina,punem intr-un vas pe foc,amestecam pana se ingroasa fara sa se formeze cocoloase iar cat se raceste,facem o crema din unt un praf de sare,zahar,coaja de lamaie,apoi incorporam incet in lapte omogenizand bine.


Pe un platou punem o foaie cu cacao,insiropam cu sirop simplu sau zeama de compot,deasupra jumatate de crema,acoperim cu blatul alb,restul de crema apoi foaia cu cacao insiropata,dupa care dam prajitura la rece;cand servim o podram cu zahar sau nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

16.10.2013, 20:17

Intr-adevar este o prajitura ce nu am mai mancat din copilarie

Pushaa 1

26.01.2014, 09:41

ianculubita 1

26.01.2014, 14:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de lamaie