Desert prajitura Televizor

de Gherca Daniela in Dulciuri, 19 Feb 2018 | 3343 vizualizari

 

Reteta cu dragoste! :x
O bunatate de prajitura care da bine la orice masa festiva, dar si pentru un rasfat de ceva dulce!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 100ml lapte caldut
  • 70ml ulei
  • 130g zahar
  • 40g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 450 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru blatul de pandispan:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40ml de apa
  • 40ml de ulei
  • 200g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Pentru Crema:
  • 1l lapte
  • 150g unt la temperatura camerei (eu folosesc President)
  • 200g zahar
  • 100g faina
  • 50g maizena (amidon de porumb)
  • esenta de vanilie

  • Pentru Glazura:
  • 200g ciocolata neagra
  • 150ml frisca lichida indulcita
  • In plus: 1 borcan de gem la alegere (eu am folosit de visine)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Televizor:

Pentru foi:



Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul, sarea, iar cand s-au topit adaugam uleiul. Bicarbonatul de sodiu il dizolvam in laptele caldut si il adaugam peste celelalte ingrediente impreuna cu putina esenta de vanilie.

Cacaoa si faina le trecem printr-o sita si le adaugam treptat in compozitie, pana obtinem un aluat omogen.



Impartim aluatul obtinut in 2 parti egale si le intindem (de marimea tavii de aragaz 28x37cm) pe o hartie de copt. Coacem foile pe dosul tavii, cca. 10-15 minute.



Cand sunt gata le lasam la racit cu tot cu hartie pentru ca se pot rupe.



Pentru blatul de pandispan:



Separam ouale, galbenusurile le mixam bine cu zaharul, adaugam uleiul si apa in fir subtire, mixand continuu. Peste, punem si aromele de rom si vanilie dupa gust, iar la final adaugam faina cu praful de copt cernute.



Mixam albusurile spuma impreuna cu sarea si le adaugam treptat in compozitie, amestecand usor cu spatula de silicon de jos in sus pana omogenizam bine totul.

Punem aluatul rezulatat in aceeasi tava in care am copt foile de cacao, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30 minute sau facem testul cu scobitoarea.



Cand este gata lasam blatul sa se raceasca complet.



Pentru crema:



Intr-un ibric mare punem faina, amidonul si zaharul, amestecam putin cu un tel, pe urma turnam in fir subtire laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Punem ibricul pe foc, amestecand cu telul mereu, pana cand crema se ingroasa.

Dam deoparte, iar peste crema adaugam esenta de vanilie si untul. Amestecam pana cand s-au incorporat toate ingredientele.

Turnam crema intr-un vas incapator si il acoperim cu folie de plastic, lasam sa se raceasca.



Asamblare:



In tava in care am copt foile si blatul punem o bucata de hartie de copt si peste ea asezam prima foaie de cacao, jumatate din crema, apoi ungem blatul de pandispan cu gem, pe ambele parti si il asezam peste crema,deasupra turnam si restul de crema, iar la final ultima foaie de cacao.

Acoperim prajitura cu folie de plastic, iar deasupra punem ceva greu, pentru a se presa mai bine. Dam prajitura la rece pana a doua zi.



Glazura o facem cand prajitura s-a inmuiat, adica a doua zi.



Frisca lichida o punem pe foc impreuna cu ciocolata rupta in bucatele, iar cand s-a topit o turnam frumos peste prajitura.

Dam din nou la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

elucubratiiculinare 1

22.02.2018, 08:45

dantes 1

22.02.2018, 09:35

Buna!

miki_a 1

02.04.2018, 03:54

Foarte reușită!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

  Drob cu ciuperci!

de abetina 3

pe 05.05 la 21:37

Cotlet de porc cu sos de mustar

de Rocsi 9

pe 05.05 la 20:50

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

  Drob cu ciuperci!

de abetina 3

pe 05.05 la 21:37

Cotlet de porc cu sos de mustar

de Rocsi 9

pe 05.05 la 20:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu nuca si crema de vanilie cu mascarpone