Rugelach

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Dec 2010 | 7536 vizualizari

 

Un dulce potrivit pentru sarbatori :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 220gr unt
  • 220gr crema de branza
  • 2 1/2 cani faina

Pentru umplutura:

  • 1 borcan de 470ml gem de visine
  • 150gr nuca macinata

+ (1 galbenus+1lg lapte) pentru uns + 80gr nuca tocata marunt pentru presarat

Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rugelach:

Aluatul:


Se mixeaza untul pana devine cremos, apoi se amesteca bine cu crema de branza. Faina se inglobeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios deloc, s-ar putea sa mai trebuiasca putina faina.


Umplutura:


Se amesteca bine ingredientele.


Montare:


Se imparte aluatul in 3 bile egale. Doua se pun in frigider in timp ce lucram cu a treia.


Intindem o foaie cat mai rotunda de cca 3mm grosime si taiem marginea neuniforma cu o oala mare. Apoi impartim cercul pornind cu raze din centru. Eu l-am impartit in 4, apoi fiecare sfert in inca 3. Fiecare bucatica arata ca un con desfasurat.


Ungem cu umplutura si rulam dinspre baza conului spre varf, asezam in tava tapetata cu varful in jos (pentru a nu se desface in timp ce se coace) si ungem cu amestecul de lapte si galbenus. Apoi presaram nuca tocata.


Tava se tine in cuptor pana se rumenesc.

 

TIPS-URI

1

Mie mi-a fost mai usor sa torn umplutura peste cerc, apoi sa tai formele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rugelach" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Anamaria7 1

12.10.2011, 14:01

Ada, niciodata nu e prea tarziu )

adry88 1

13.09.2013, 10:30

super bun

Giana 1

13.09.2013, 10:40

Foarte interesanta reteta, acum am cu ce sa inlocuiesc cornuletele romanesti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pelincutele Domnului