Tarta Simeon II

de anca_rm in Prajituri, 21 Ian 2014 | 5890 vizualizari

 

Reteta am vazut-o pe un blog ,, Prajiturici si alte dulciuri,,
Este o tarta usoara , cu un gust dulce acrisor
Sigura o sa va indragostiti de ea .

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 300 gr biscuiti (eu am folosit Petit Beurre)
  • 150 gr unt la temperature camerei
  • Umplutura:
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 ml lapte condensat
  • 200 ml zeama de lamaie si portocala (1 lamaie+1 portocala )
  • 2 linguri de zahar
  • Bezeaua:
  • 4 albusuri de ou
  • 200gr de zahar tos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Simeon II:

 

Blatul:

 Biscuitii se sfarama cu sucitorul sau in robot si se amesteca cu untul la temperature camerei.

 Pe fundul unei tavi de tarta (diametru 22 este a mea) intindem aluatul si se preseaza bine pentru a-l face uniform.

 Crema:

 Galbenusurile se bat cu zaharul ,apoi se adauga laptele condensate si zeama de lamaie si portocala.

 Se amesteca pana se obtine o crema omogena si se toarna peste blatul de biscuiti

 Bezeaua:

 Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat putin cate putin, pana se dizolva complet si se intareste bine.

 Albusurile facute spuma tare se pun peste crema ( cu posul sau cu lingura) in asa fel incat sa fie acoperita in totalitate .

 Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 minute , bezeaua trebuie sa capete o culoare aurie .

 Opriti cuptorul si mai lasati tava in el pentru cateva minute .

 Se poate servi calduta sau rece , este la fel de buna .

 

 

 

TIPS-URI

1

eu am pus zeama de lamaie si portocala, in reteta originala este doar lamaie

2

daca aveti tava cu pereti detasabili ar fi super sa o faceti acolo

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simeon II" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaita si kiwi