Desert brownie cu mascarpone si zmeura

de Criss in Prajituri, 4 Noi 2019 | 2872 vizualizari

 

Brownie e acel tip de prajitura ciocolatoasa, decadenta, pe care daca o gusti, cu siguranta nu te poti opri la o singura bucata. Nu e excesiv de dulce, e usor umeda, cremoasa, iar daca ii mai adaugi un mot de crema cu frisca si cateva bobite de zmeura, reprezinta rasfatul maxim intr-o zi de week-end si satisface poftele oricarui pretentios. La toate acestea, daca mai adaug ca modul de preparare e atat de simplu incat oricine, dar absolut oricine poate sa faca o astfel de prajitura si nu dureaza mai mult de 10 minute pana cand se introduce in cuptor...

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie 
  • 200 g unt 
  • 4 oua 
  • 250 g zahar 
  • 3 linguri cacao 
  • 220 g faina 
  • 2 linguri piure de zmeura
  • Crema: 
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca (Pilos) 
  • 250 g mascarpone 
  • 2-3 linguri zahar pudra 
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert brownie cu mascarpone si zmeura:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua si la final cele doua linguri de piure de zmeura. (Puteti adauga zmeura intreaga, dar eu am preferat sa pasez zmeura si sa adaug piure, pentru ca alor mei nu le place sa simta samburii de zmeura.) E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase.    Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 25- 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. In niciun caz nu lasati prajitura mai mult la copt. Ea trebuie sa aiba o textura umeda, nu ne dorim un blat uscat si innecacios. In bolul mixerului punem toate ingredientele pentru crema si mixam 3 minute la viteza mare. Taiem prajitura in 24 patrate aproximativ egale. Punem crema intr-un posh la care atasam un dui si formam aveline pe fiecare prajitura. Decoram cu ciocolata rasa si zmeura proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brownie cu mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, zmeura si caise