Gem de coacăze roşii

de diaconta in Conserve, 8 Iul 2012 | 16108 vizualizari

 

Cred că e cel mai finuţ gem pe care l-am făcut până acum,de fapt e mai degrabă un jeleu dulce-acrişor.Ador gustul coacăzelor roşii în deserturi,aşa că chiar dacă preţul e piperat am făcut şi gemul asta delicios.
Coacăzele roşii conţin o importanta cantitate de vitamina C,potasiu ,fier şi fibre.Unii îl mai numesc „fructul antilene ideal” cu efect de stimulent digestiv si drenor extrem de activ.O adevărată armă secretă în obezitate ,digestie leneşă ori boli de piele.
Si fiindcă conţin foarte multă pectină ne va fi uşor să obţinem consistenţ dorită a gemului în timp scurt fără a fi nevoie să folosim gelifianţi.
Reţeta e destul de migăloasă ,gemul puţin că aşa-i stă bine unei delicatese, dar chiar merită să încercaţi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coacăze roşii
  • 500 gr zahar
  • Zeama de la ½ lamâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de coacăze roşii:

Se iau boabele de coacăze de pe crengute.Se spala si se aleg de impuritati ori frunze.


Se amesteca cu 300 gr zahar.Se pun intr-un vas pe foc sa dea un clocot.


Se ia vasul de pe foc si se paseaza compozitia printr-o sita deasa.


Coaja si semintele nu se arunca pentru ca aici e cea mai multa pectina de care avem nevoie.Le punem frumusel într-un tifon curat si îl legam ca o bocceluta.


Punem amestecul din nou pe foc dupa ce am mai adaugat 200 gr zahar,punem si bocceluta,eu am legat-o de manerul cratitei.


Sa nu va sperie faptul ca e un amestec foarte subtire,el se va lega frumos.


Mai fierbem cam 40 de minute de la primul clocot.Spre final adaugam zeama de lamâie.


Nu e nevoie sa amestecam,dar totusi din cand în cand puteti sa mai învartiti in cratita.


Faceti proba de inchegare.


Puneti o lingurita de amestec pe o farfurioara tinuta la frigider.Daca se incheaga dupa ce sta putin la frigider este gata.


Dupa cum vedeti în borcanul rasturnat nici macar nu curge asa frumos s-a închegat.Borcanul acela intentionat l-am legat cu celofan,n-o sa aiba viata lunga.


Am încercat sa surprind si culoarea magnifica pe care o are.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

diaconta 1

10.07.2012, 08:42

Ionela,cam ai dreptate un deliciu,dar cam putinel,de-abia o sa ne facem pofta

diaconta 1

10.07.2012, 13:20

am zis eu ca nici nu se mai uita Cristi la dulceturile mele

mena29 1

12.07.2012, 17:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08