Gem de coacăze roşii

de diaconta in Conserve, 8 Iul 2012 | 30447 vizualizari

 

Cred că e cel mai finuţ gem pe care l-am făcut până acum,de fapt e mai degrabă un jeleu dulce-acrişor.Ador gustul coacăzelor roşii în deserturi,aşa că chiar dacă preţul e piperat am făcut şi gemul asta delicios.
Coacăzele roşii conţin o importanta cantitate de vitamina C,potasiu ,fier şi fibre.Unii îl mai numesc „fructul antilene ideal” cu efect de stimulent digestiv si drenor extrem de activ.O adevărată armă secretă în obezitate ,digestie leneşă ori boli de piele.
Si fiindcă conţin foarte multă pectină ne va fi uşor să obţinem consistenţ dorită a gemului în timp scurt fără a fi nevoie să folosim gelifianţi.
Reţeta e destul de migăloasă ,gemul puţin că aşa-i stă bine unei delicatese, dar chiar merită să încercaţi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coacăze roşii
  • 500 gr zahar
  • Zeama de la ½ lamâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de coacăze roşii:

Se iau boabele de coacăze de pe crengute.Se spala si se aleg de impuritati ori frunze.

Se amesteca cu 300 gr zahar.Se pun intr-un vas  pe foc sa dea un clocot.

Se ia vasul de pe foc si se paseaza compozitia printr-o sita deasa.

Coaja si semintele nu se arunca pentru ca aici e cea mai multa pectina de care avem nevoie.Le punem frumusel într-un tifon curat si îl legam ca o bocceluta.

Punem amestecul din nou pe foc dupa ce am mai adaugat 200 gr zahar,punem si bocceluta,eu am legat-o de manerul cratitei.

Sa nu va sperie faptul ca e un amestec foarte subtire,el se va lega frumos.

Mai fierbem cam 40 de minute de la primul clocot.Spre final adaugam zeama de lamâie.

Nu e nevoie sa amestecam,dar totusi din cand în cand puteti sa mai învartiti in cratita.

Faceti proba de inchegare.

Puneti o lingurita de amestec pe o farfurioara tinuta la frigider.Daca se incheaga dupa ce sta putin la frigider este gata.

Dupa cum vedeti în borcanul rasturnat nici macar nu curge asa frumos s-a închegat.Borcanul acela intentionat l-am legat cu celofan,n-o sa aiba viata lunga.

Am încercat sa surprind si culoarea magnifica pe care o are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

diaconta 1

10.07.2012, 08:42

Ionela,cam ai dreptate un deliciu,dar cam putinel,de-abia o sa ne facem pofta

diaconta 1

10.07.2012, 13:20

am zis eu ca nici nu se mai uita Cristi la dulceturile mele

mena29 1

12.07.2012, 17:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece