Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

de Ksenya in Conserve, 24 Oct 2023 | 4233 vizualizari

 

 La o piata de langa Arad, am gasit niste prune tocmai bune pentru aceasta reteta. Vanzatoarea mi-a zis ca e un soi unguresc, insa nu am retinut denumirea lui .Am vazut astfeli de pruni mai la toate casele din zona ,plini de prune de rupeau cregile de multe ce erau. Prunele nu sunt mari, miezul galben, pulpa ferma. Si, cel mai important lucru, samburele se scoate usor, neaderent. Exelente pentru preparatul meu.
Va prezint un alffel de aperitiv i-as spune eu, ce isi merita locul pe mesele festive si la ocazii mai speciale.
 Cu acest preparat cuceriti cu siguranta musafirii sau poate fi si un cadou excelent daca mergeti la rude sau in vizita.
 Varianta de astazi este fara sterilizare, adica la rece.
Cu cealalta varianta de conservare cu sterilizare voi reveni cat mai curand, cand mai gasesc prune.
Cantitatea este pentru un borcan de 3 litri.
Pentru Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece sunt necesare ingredientele urmatoare: prune, foi dafin, sare, gogosari, usturoi, menta.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece
  • 1 ,5 k-2 kg prune
  • 2-3 foi dafin
  • 2 linguri sare neiodata
  • 2 pahare (250ml) otet de mere 4% daca nu aveti ,puteti folosi si din vin
  • apa de izvor 2-3 pahare (250 ml)
  • Umplutura:
  • 2 gogosari potriviti
  • 5 catei de usturoi
  • o legatura menta
  • 1/2 lingura sare neiodata
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece:

Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii.

M-am apucat de umplutura.

Intr-un castron, am adaugat gogosarul, usturoiul, menta tocat totul marunt la cutit, am asezonat cu  sare si piper.

Am inceput sa umplu prunele cu aceasta compozitie pana la ultima.

La fundul borcanului am pus o foaie de dafin, apoi am asezat prunele umplute pana am umplut borcanul, la sfarsit am adaugat cealalta foaie de dafin.

Am dizolvat sarea  in apa, am turnat-o peste prunele din borcan, apoi am adaugat si otetul.

 Se acopera cu capac de plastic sau in cazul meu legat cu celofan.

Se da la racoare. Se poate consuma deja dupa 2 saptamani.

Vezi si reteta de Salata de gogonele verzi la borcan

 

TIPS-URI

1

Tot ce tine de muraturi prefer sa le leg cu celofan sau sa le pun capace de plastic.

2

Din cauza reactiei a sarii cu capacele de metal,corodeaza si se schimba si gustul produselor si nici sanatos nu e.

3

Apa preferabil de izvor,daca nu aveti atunci ,fierbeti apa inainte si raciti-o apoi continuati reteta.

4

Alegeti prune mici ,tari si care se scot usor samburii.

5

Daca doriti,puteti condimenta dupa buluil plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

01.11.2023, 16:00

Ce rețetă interesantă!

MotanLaOale 1

02.11.2023, 17:04

Panacris 1

14.11.2023, 20:27

Interesant eu am facut doar cu usturoi, dar de probat si reteta ta!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca