Zarzavat pentru ciorbe si sosuri

de Ina in Conserve, 22 Aug 2011 | 27653 vizualizari

 

Reteta asta o face soacra-mea an de an, iar zarzavatul se pastreaza in acest mod fara probleme , cativa ani. Anul acesta eu lucrat in colaborare: eu m-am ocupat de rosii ( spalat, feliat, dat prin separator ) si-am pisat aspirina. Soacra-mea a facut restul. :D

 

INGREDIENTE

  • rosii  
  • ardei gras
  • frunze de telina
  • aspirine
  • borcane ( cu filet sau cu capace pentru capsat )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru ciorbe si sosuri:

Spalam cu apa rece, legumele si verdeata. Taiem rosiile in jumatati, iar ardeii cubulete mici. Frunzele de telina le tocam marunt. In borcane bine spalate si scurse asezam un strat cu jumatati de rosii , apoi ardeiu gras, frunze de telina si terminam cu alt strat de rosii jumatati.


Separat, dam prin separator bucati de rosii, pentru a obtine sucul de rosii pe care-l punem peste legumele din borcane, avand grija sa umplem bine toate spatiile libere . La fiecare borcan adaugam cate o aspirina netamponata, pisata, apoi capsam si sterilizam pentru 25-30 minute.


La sterilizat folosim un vas captusit cu un prosop, pentru a evita spargerea borcanelor in timpul fierberii. Scoatem borcanele din apa doar dupa ce s-au mai racit.


Depozitam in camara/ beci .


Preparate in acest mod ( fara sare , fara zahar ) , rosiile se mentin cativa ani in beci si pot fi folosite atat la ciorbe, cat si la diverse sosuri, calde sau reci .


P.S. Toate legumele sunt din curtea mea.


 

TIPS-URI

1

Cantitatile folosite sunt in functie de cat doriti sa faceti.

2

reteta nu contine sare si nici zahar, zarzavatul putand fi consumat si la regim .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe si sosuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Ina 1

11.08.2015, 22:10

E posibil, Buni, dar neavand pic de sare e mai sigur cu aspirina , mai ales ca mie mereu imi raman conservele de la an la an. Sunt ani cand am conserve din 3 ani consecutivi

Gicuta69 1

11.08.2015, 22:40

Multam!

violeta30 1

12.08.2015, 11:26

Cred ca sunt si foarte aromate de la telina. Eu nu folosesc pic de aspirina sau altfel de conservant. Daca sterilizezi bine la bain-marie nu sunt probleme. Mai am zarzavaturi si de anul trecut si stau bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pastai la borcane pentru iarna