Zarzavat pentru ciorbe si sosuri

de Ina in Conserve, 22 Aug 2011 | 25772 vizualizari

 

Reteta asta o face soacra-mea an de an, iar zarzavatul se pastreaza in acest mod fara probleme , cativa ani. Anul acesta eu lucrat in colaborare: eu m-am ocupat de rosii ( spalat, feliat, dat prin separator ) si-am pisat aspirina. Soacra-mea a facut restul. :D

 

INGREDIENTE

  • rosii  
  • ardei gras
  • frunze de telina
  • aspirine
  • borcane ( cu filet sau cu capace pentru capsat )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru ciorbe si sosuri:

Spalam cu apa rece, legumele si verdeata. Taiem rosiile in jumatati, iar ardeii cubulete mici. Frunzele de telina le tocam marunt. In borcane bine spalate si scurse asezam un strat cu jumatati de rosii , apoi ardeiu gras, frunze de telina si terminam cu alt strat de rosii jumatati.


Separat, dam prin separator bucati de rosii, pentru a obtine sucul de rosii pe care-l punem peste legumele din borcane, avand grija sa umplem bine toate spatiile libere . La fiecare borcan adaugam cate o aspirina netamponata, pisata, apoi capsam si sterilizam pentru 25-30 minute.


La sterilizat folosim un vas captusit cu un prosop, pentru a evita spargerea borcanelor in timpul fierberii. Scoatem borcanele din apa doar dupa ce s-au mai racit.


Depozitam in camara/ beci .


Preparate in acest mod ( fara sare , fara zahar ) , rosiile se mentin cativa ani in beci si pot fi folosite atat la ciorbe, cat si la diverse sosuri, calde sau reci .


P.S. Toate legumele sunt din curtea mea.


 

TIPS-URI

1

Cantitatile folosite sunt in functie de cat doriti sa faceti.

2

reteta nu contine sare si nici zahar, zarzavatul putand fi consumat si la regim .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe si sosuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Ina 1

11.08.2015, 22:10

E posibil, Buni, dar neavand pic de sare e mai sigur cu aspirina , mai ales ca mie mereu imi raman conservele de la an la an. Sunt ani cand am conserve din 3 ani consecutivi

Gicuta69 1

11.08.2015, 22:40

Multam!

violeta30 1

12.08.2015, 11:26

Cred ca sunt si foarte aromate de la telina. Eu nu folosesc pic de aspirina sau altfel de conservant. Daca sterilizezi bine la bain-marie nu sunt probleme. Mai am zarzavaturi si de anul trecut si stau bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Pasta de peste pentru iarna