Gogosari si conopida in otet

de Gherca Daniela in Conserve, 31 Oct 2019 | 5740 vizualizari

 

Pentru iubitorii de gogosari in otet acompaniati cu o frumoasa conopida, aceasta reteta este tare gustoasa de te lingi pe degete! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 1 conopida mare sau 2 mai mici
  • 1 l otet
  • 200 g zahar
  • 2 linguri sare
  • 500 ml apa
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • boabe mustar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida in otet:

 Intr-un ibric mare punem la fiert apa cu toate ingredientele enumerate si lasam sa dea in clocot.
     Intre timp spalam si curatam gogosarii, apoi ii taiem fasii mai grosute, iar conopida o spalam si o desfacem pe "floricele".

      Cand lichidul din ibric a inceput sa fiarba, oparim cateva secunde si gogosarii si conopida pana incep sa se inmoaie foarte putin.

      Pregatim borcanele ( mie mi-au iesit 2 mari si unul mai mic...cele din bol erau facuti din alta tura).
       Asezam conopida si gogosarii in bornane, apasam pentru a intra cati mai multi, apoi peste legume, turnam lichidul din ibric cu tot cu condimente.
      Punem capacul si le asezam cu gura in jos, acoperite cu o paturica si le lasam sa se raceasca pana a doua zi, apoi le transferam in camara.

Au iesit tare, tare buni si gustosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida in otet" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muraturi