Gogosari si conopida in otet

de Gherca Daniela in Conserve, 31 Oct 2019 | 8471 vizualizari

 

Pentru iubitorii de gogosari in otet acompaniati cu o frumoasa conopida, aceasta reteta este tare gustoasa de te lingi pe degete! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 1 conopida mare sau 2 mai mici
  • 1 l otet
  • 200 g zahar
  • 2 linguri sare
  • 500 ml apa
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • boabe mustar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida in otet:

 Intr-un ibric mare punem la fiert apa cu toate ingredientele enumerate si lasam sa dea in clocot.
     Intre timp spalam si curatam gogosarii, apoi ii taiem fasii mai grosute, iar conopida o spalam si o desfacem pe "floricele".

      Cand lichidul din ibric a inceput sa fiarba, oparim cateva secunde si gogosarii si conopida pana incep sa se inmoaie foarte putin.

      Pregatim borcanele ( mie mi-au iesit 2 mari si unul mai mic...cele din bol erau facuti din alta tura).
       Asezam conopida si gogosarii in bornane, apasam pentru a intra cati mai multi, apoi peste legume, turnam lichidul din ibric cu tot cu condimente.
      Punem capacul si le asezam cu gura in jos, acoperite cu o paturica si le lasam sa se raceasca pana a doua zi, apoi le transferam in camara.

Au iesit tare, tare buni si gustosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari si conopida in otet" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in bulion