Dovlecei picanti la borcan

de Ksenya in Conserve, 8 Aug 2015 | 1029 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte apreciata. De fiecare data cand o am pe masa se termina prima.Mi-am gasit un pic de timp si iata ca am facut-o si anul acesta.V-o impart cu placere :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de dovlecei curatati
  • 2 morcovi potriviti
  • 10-12 catei de usturoi mai mari
  • 270 ml apa
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri zahar
  • 0,5 pahar ulei
  • 2 linguri otet 9%
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei picanti la borcan:

Curatam dovleceii de coaja si eventual dupa caz de samburi,taiem in fasii orizontal apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin razatoarea mare. Punem o oala incapatoare pe foc, adaugam apa, sarea, zaharul, uleiul si otetul. Cand incepe sa fiarba lichidul adaugam dovleceii amestecam, micsoram flacara la foc moderat, acoperim si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam usturoiul si morcovul si mai lasam 5 minute amestecand din cand in cand.Umplem borcanele, care in prealabil au fost spalate si sterilizate indefirent de mod.Inchidem cu capac si sterilizam 7 minute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

la cantitatea de mai sus ies 2 borcane de 780 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei picanti la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gicuta69 1

11.08.2015, 09:39

Interesant!

Ksenya 1

11.08.2015, 09:46

Motan,

Ksenya 1

11.08.2015, 09:47

Gicuta,curaj...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Confit de canard (rata conservata)