Salata de gogonele verzi la borcan

de Ksenya in Conserve, 13 Oct 2021 | 4869 vizualizari

 

O salata ce isi face loc cu succes pe masa.
Va indemn s-o incercati mai ales ca este sezonul gogonelelor.
Din cantitatea de mai jos rezulta 5 borcane de 720g
 

 

INGREDIENTE

  • 1500 g gogonele verzi taiate felii
  • 500 g gogosari taiati julienne
  • 600 g morcov curatat si dat prin razatoarea mare sau taiat julienne
  • 4 cepe curatate si taiate solzisori
  • 2 linguri fara varf sare
  • 3 linguri fara varf zahar
  • 3 linguri otet 9%
  • 3-4 linguri ulei.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de gogonele verzi la borcan:

Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori.

Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si, din momentul fierberii, 35 de minute o fierbeti la foc potrivit. Amestecati din cand in cand.

La final adaugati otetul, amestecati si mai fierbeti 2-3 minute.

Umpleti imediat borcanele sterilizate cu salata, infiletati bine cu capace la fel sterilizate. Intoarceti borcanele cu capacul in jos, acoperiti cu patura si lasati-le acolo pana s-au racit complet.

TIPS-URI

1

Nu fierbeti mai mult salata riscati sa terciuiasca

2

La servire, puteti stropi cu un pic de ulei

3

Daca doriti mai picanta, puteti sa adaugati un ardei iute sau doi, cum va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de gogonele verzi la borcan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi