Desert prajitura cu lamaie

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Apr 2017 | 1025 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Gaby, a vazut Vali reteta la ea si a zis ca vrea prajitura aia, ca lui ii plac acriturile...:))))) am modificat un pic cantitatile pentru ca tava mea a fost mai mare ....am ales sa nu fac un singur blat si apoi sa-l tai, am facut separat 3 blaturi...

 

INGREDIENTE

  • Blat 3 bucati ( cantitatile pentru unul singur repetate de 3 ori)
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 si 1/2 lingura ulei
  • 1 si 1/2 lingura apa
  • un praf de sare
  • Crema de lamaie
  • 300 g unt cu 80% grasime
  • 700 ml lapte
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 8 linguri zahar
  • zeama de la 2 lamai ( mergea mai acrisoara)
  • Pentru partea de sus
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 ml smantana dulce peste 30% grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • colorant verde
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu lamaie:

Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu apa si uleiul, apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente de jos in sus. Faina o cernem si o incorporam tot cu miscari lente, apoi turnam compozitia in tava si nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, fiind un blat subtire se coace foarte repede, atentie, ca eu pe una am bronzat-o nitel. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca, apoi il desprindem de pe hartia de copt. Procedam la fel si pentru blatul doi si trei.


Crema. Intr-o cratita cu fundul dublu, punem amidonul, zaharul si incepem sa diluam cu lapte, amestecam bine sa nu facem cocoloase, apoi punem cratita pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Lasam sa se raceasca, daca nu avem rabdare, punem cratita-n chiuveta cu apa rece si amestecam pana se raceste, nu de tot, sa fie calduta. Apoi adaugam zeama de lamaie. Separat mixam untul la temperatura camerei si apoi, luam putin cate putin din crema fiarta si o incorporam in unt, procedam asa pana omogenizam crema fiarta cu untul.


Frisca: Intr-un castron punem frisca lichida, smantana dulce, zaharul si mixam pana obtinem o frisca spumoasa, apoi picuram putin colorant verde.


In tava in care am copt blaturile, asezam folie alimentara, punem prima foaie, jumatate din crema o intindem bine, adaugam foaia a doua, restul de crema si ultima foaie. Pe ultima foaie, intindem frisca batuta, cu ajutorul unei furculite, trasam niste dungi pe suprafata prajiturii. Se da la frigider si se taie a doua zi, asta daca ai rabdare....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

kytz 1

09.04.2017, 15:04

dantes 1

09.04.2017, 15:34

Delicioasa!

mihaelar63 1

10.04.2017, 00:13

Praji ,, Primavara ''

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte