Desert prajitura cu lamaie

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Apr 2017 | 5718 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Gaby, a vazut Vali reteta la ea si a zis ca vrea prajitura aia, ca lui ii plac acriturile...:))))) am modificat un pic cantitatile pentru ca tava mea a fost mai mare ....am ales sa nu fac un singur blat si apoi sa-l tai, am facut separat 3 blaturi...

 

INGREDIENTE

  • Blat 3 bucati ( cantitatile pentru unul singur repetate de 3 ori)
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 si 1/2 lingura ulei
  • 1 si 1/2 lingura apa
  • un praf de sare
  • Crema de lamaie
  • 300 g unt cu 80% grasime
  • 700 ml lapte
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 8 linguri zahar
  • zeama de la 2 lamai ( mergea mai acrisoara)
  • Pentru partea de sus
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 ml smantana dulce peste 30% grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • colorant verde
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu lamaie:

Blaturi : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat cu apa si uleiul, apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente de jos in sus. Faina o cernem si o incorporam tot cu miscari lente, apoi turnam compozitia in tava si nivelam. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, fiind un blat subtire se coace foarte repede, atentie, ca eu pe una am bronzat-o nitel. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca, apoi il desprindem de pe hartia de copt. Procedam la fel si pentru blatul doi si trei.

 Crema. Intr-o cratita cu fundul dublu, punem amidonul, zaharul si incepem sa diluam cu lapte, amestecam bine sa nu facem cocoloase, apoi punem cratita pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Lasam sa se raceasca, daca nu avem rabdare, punem cratita-n chiuveta cu apa rece si amestecam pana se raceste, nu de tot, sa fie calduta. Apoi adaugam zeama de lamaie. Separat mixam untul la temperatura camerei si apoi, luam putin cate putin din crema fiarta si o incorporam in unt, procedam asa pana omogenizam crema fiarta cu untul. 

Frisca: Intr-un castron punem frisca lichida, smantana dulce, zaharul si mixam pana obtinem o frisca spumoasa, apoi picuram putin colorant verde.

In tava in care am copt blaturile, asezam folie alimentara, punem prima foaie, jumatate din crema o intindem bine, adaugam foaia a doua, restul de crema si ultima foaie. Pe ultima foaie, intindem frisca batuta, cu ajutorul unei furculite, trasam niste dungi pe suprafata prajiturii. Se da la frigider si se taie a doua zi, asta daca ai rabdare....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nutella si nuca