Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

de Oana in Prajituri, 21 Feb 2018 | 5116 vizualizari

 

Azi vreau sa fac repede un desert si sa nu stau prea mult in bucatarie. Mai greu e ca trebuie sa astept pana maine cand va fi gata :) Fac o prajitura cu crema de caramel, multa nuca si foi de napolitana. Sigur va amintiti de ea din copilarie, ii mai zice prajitura cu Foi Lica.

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitană
  • 400 g zahăr
  • 6 ouă
  • 50 gr zahar
  • 300 g nucă mărunţită
  • 250 g unt (82% grăsime)
  • 1-2 lingurite esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca:

Mai intai fac crema de caramel.


Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit şi are o culoare aurie, adăugăm cubuleţele de unt şi amestecăm până se încorporează si se topeste caramelul. Luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca putin. Separat mixăm ouăle intregi cu 50 g zahăr şi le adăugăm apoi în fir subţire peste caramel, amestecând în continuu cu un tel pentru a evita gătirea ouălor. Mutam cratita inapoi pe foc si amestecam cu telul până se îngroaşă crema, oprim focul şi adăugăm nucile mărunţite şi puţina esenta de rom. Si crema este gata! O lasam putin la racit.


Pe un tocator punem folie alimentara, aşezăm prima foaie de napolitană cu găurile mai mari in sus şi punem un sfert din caramel, pe care il întindem bine, continuăm cu următoarea foaie şi tot aşa până terminăm cu o foaie de napolitană. Punem o folie alimentară deasupra, aşezăm un tocător de lemn şi un obiect greu deasupra şi lăsăm peste noapte să se înmoaie foile şi sa se întărească crema.



A doua zi tăiem prăjitura în cuburi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

21.02.2018, 20:56

Este foarte buna si ne place tare mult! Asa ca, nu refuz!

miki_a 1

22.02.2018, 17:59

Foarte, foarte bună!

elucubratiiculinare 1

23.02.2018, 08:43

yammy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 19:41

Chifle cu unt

ieri la 17:27

Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

de RODIMUR 5

ieri la 16:45

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu migdale si crema ganache