Desert placinta cu mere

de Oana in Prajituri, 8 Mar 2017 | 6524 vizualizari

 

 Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt super pufoase si fragede, neaparat sa le incercati!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • o lingurita vanilie
  • Umplutura:
  • 1.5 kg mere
  • 6 linguri zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 linguri gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Aluat: Amesteca faina cu praful de copt, putina sare si zaharul pudra, apoi adauga untul rece taiat cubulete.

Framanta cu varful degetelor pana obtii niste firimituri, apoi adauga vanilia, smantana si galbenusurile.

Framanta pana aluatul este omogen, apoi pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider pana pregatesti umplutura de mere.




Umplutura: Curata merele de coaja si pune-le intr-un bol cu apa rece si zeama de lamaie. Da-le apoi pe razatoarea cu ochiuri mari si scurge-le de zeama.

Amesteca merele rase cu zaharul, scortisoara si grisul.




Imparte aluatul in doua si intinde cate o foaie intre doua hartii de copt.

Transfera prima foaie in tava, cu tot cu hartia de copt, pune merele rase si niveleaza bine, apoi pune deasupra a doua foaie de aluat si inteapa cu furculita din loc in loc.

Coace prajitura la 180 de grade, timp de 45 de minute

Cand este gata, las-o sa se raceasca putin, apoi taie prajitura in cuburi si pudreaz-o cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

09.03.2017, 09:51

Oana 1

09.03.2017, 10:45

E minunata!!

kytz 1

10.03.2017, 10:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura taraneasca cu mere