Placinta cu mere

de ella 87 in Prajituri, 30 Oct 2013 | 1640 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi placinta,
  • 1,5kgmere,
  • 100g stafide,
  • 1 fiola esenta,
  • 20g scortisoara,
  • 1 cana zahar,
  • coaja lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Merele, le cureti de cotor si coaja, le dai pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita pe aragaz, pe foc mic. Adaugi o cana de zahar, coaja de lamaie si stafidele amesteci incontinuu sa nu se prinda. Vezi ca ele vor lasa multa zeama. Le calesti pana scade aceasta zeama, apoi le dai deoparte de pe foc si presari scortisoara dupa gust si esenta.


Foile, le lasi sa se decongeleze la temperatura camerei si abia apoi faci compozitia descrisa mai sus. Asezi in tava 1 foaie, o ungi cu fff putin ulei, apoi pui alta foaie iar putin ulei si tot asa . Pui merele calite si apoi asezi restul foilor, una cate una, unse cu putin ulei intre ele sau cu unt topit. Cand termini tai cu un cutit umed placinta si bagi tava la cuptor, la foc mic.


Este gata cand se rumeneste. O scoti, presari cu scortisoara, o lasi sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Miha 1

30.10.2013, 14:49

te rog sa scrii si cantitati la ingrediente

mihaelar63 1

30.10.2013, 15:46

Servesc si de aici dulce cu mere

Rocsi 1

30.10.2013, 20:30

Buna.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere