Apple Pie (Placinta americana cu mere) Reteta video

de Papalapap in Dulciuri, 27 Noi 2014 | 20552 vizualizari

 

Iată o plăcintă cu personalitate! American Apple Pie, plăcinta cu mere, simbolul de nezdruncinat al culturii americane, nelipsită de pe nicio masă de Ziua Recunoștinței, dar și în restul anului. Deși rețeta originală vine din Marea Britanie, Apple Pie a devenit un adevărat fenomen al culturii americane, fiind azi unul dintre cele mai apreciate deserturi de peste ocean.
Si daca azi, 27 noiembrie, americanii sarbatoresc Ziua Recunostintei, intram si noi in jocul lor. Cum altfel, daca nu cu o delicioasa Apple Pie!

 

INGREDIENTE

  • făină 000 – 300 g
  • unt – 150 g
  • apă rece – 50 ml
  • puțină sare
  • 1 kg de mere roșii
  • sucul și coaja rasă de la o lamaie
  • 100 g de zahăr
  • puțină sare
  • o linguriță de praf de scorțișoară
  • un praf de nucșoară
  • o lingură de făină
  • 15 ml lapte
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Pie (Placinta americana cu mere) Reteta video:

Începe prin a pregăti aluatul: într-un recipient, toarnă făina cu puțină sare (1) și apoi untul rece tăiat cubulețe (2). Amestecă totul cu mâna, până ce obții un aluat făinos și sfărâmicios (3).

Adaugă treptat apa rece (4) și continuă să amesteci până se incorporează. Aluatul final trebuie să fie omogen și rezistent, deloc sfărâmicios. Ar fi bine să frămânți aluatul pe o suprafață întinsă de lucru, până ce prinde formă (5). Fă o minge din aluat și învelește-o într-o folie de plastic transparent (6). Las-o să se odihnească în frigider cel puțin 30 de minute.

Între timp, pregătește compoziția plăcintei. Spală și curăță merele de coajă (7). Taie-le în jumătate, apoi în sferturi, scoate-le cotorul și apoi taie-le felii subțiri (8), dar nu exagera, ca să nu se rupă când le amesteci. Pune-le apoi într-un vas încăpător (9).

Adaugă peste mere coaja de lămâie rasă, sucul de lămâie, sarea, lingurița de scorțișoară, praful de nucșoară, zahărul și făina cernută (10). Amestecă toate ingredientele delicat, cu mâna, având grijă să nu rupi merele (11). Când ai terminat, acoperă vasul cu folie de plastic, pentru a evita oxidarea merelor cât te ocupi de aluat (12).

Pregătește tava de copt. Aceasta ar trebui să aibă un diametru de aproximativ 25 cm (13). Unge-o cu puțin unt (14) și presară deasupra un strat foarte fin de făină (15). După ce a stat 30 de minute în frigider, aluatul poate fi întins.

Împarte-l în două părți, una de 2/3, iar cealaltă, de 1/3 (16). Presară făină pe toată suprafața de lucru și, cu ajutorul unui sucitor, întinde cantitatea mai mare de aluat, până ce obții o foaie rotundă (17), de circa jumătate de centimetru grosime, pe care o vei așeza în tavă, acoperind complet pereții acesteia (18).

Îndepărtează excesul de foaie de pe margini (19) și toarnă apoi în tavă, peste foaia de aluat, compoziția pregătită mai devreme (20). Ai grijă să distribui merele cât mai uniform (21), formând eventual un „delușor” la mijloc. Poți adăuga pe ici, pe colo câteva cubulețe de unt.

Întinde aluatul rămas într-o altă foaie și acoperă cu el compoziția (22). Lipește foaia de aluat de deasupra cu cea de dedesubt (23). Cu ajutorul unei furculițe, apasă și sigilează cele două margini ale aluatului (24). Acesta e modul tradițional de a decora plăcinta americană cu mere.

Cu o pensulă întinde puțin lapte pe toată suprafața plăcintei (25) și apoi înțeapă aluatul pe ici, pe colo (26), ca aburul din timpul coacerii să poată ieși.

Introdu apoi tava în cuptorul preîncălzit la 200oC pentru 20 de minute, apoi micșorează temperatura la 180oC pentru alte 20 minute, și la 170oC pentru încă 20 de minute, până ce obții o crustă rumenă și frumoasă. La final, stinge focul și unge suprafața plăcintei cu oul bătut (27). Presară puțin zahăr-pudră, pentru a obține o crustă dulce și lucioasă. Lasă apoi plăcinta să se răcească în cuptorul stins.

TIPS-URI

1

Pentru a evita oxidarea feliilor de măr, ai putea folosi un cuțit cu lama ceramică, fiindcă acest material nu reacționează la contactul cu acizii din fructe.

2

Lasă plăcinta cu mere să se răcească puțin înainte de a o servi.

3

Poți presăra zahăr-pudră și separat, pe fiecare felie. Ba poți chiar adăuga și o lingură de înghețată de vanilie alături, pentru un răsfăț total.

Daca ti-a placut reteta noastra "Apple Pie (Placinta americana cu mere) Reteta video" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata