Baclava

de AlexTeacher in Dulciuri, 22 Iul 2015 | 4040 vizualizari

 

Am invatat aceasta baclava de la fratiorul meu, Mehrzad :))) Am pregatit-o cam de 10 ori in viata mea si desi gustul este reprosabil, pot sa spun ca el o pregateste mai bine :))) Vi-o recomand cu toata inima - si daca o gatiti, consider c-ar trebui sa trimiteti si pe adresa redactiei cateva bucatele. Nu de alta, dar trebuie sa vad daca iese mai buna ca a lui. Ma ofer voluntar la degustare :)))

 

INGREDIENTE

    • Foi placinta – 1 pachet
    • Miez de nuca macinat – cca 300 g
    • Zahar pudra – 3 linguri
    • Cardamon macinat – ½ lingurita
    • Scortisoara macinata – 1 lingurita
    • Ienibahar macinat – ½ lingurita
    • Nucsoara – ¼ lingurita
    • Unt calitativ – 200 g
    • Ulei de floarea soarelui – 1 lingura
    Pentru sirop:
    • Zahar – 600 g
    • Apa – 400 ml
    • Apa de trandafiri – 4 linguri
    • Suc de lamaie (fara pulpa) – 1-2 linguri
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:



  • Amestecati zaharul cu apa si puneti-o pe plita la foc mediu;




  • Lasati-o sa fiarba pana se transforma intr-un sirop;




  • Opriti focul si adaugati apoi apa de trandafiri si sucul de lamaie;




  • Luati o tava de cuptor adanca de cca 5 cm si ungeti-o cu ulei de floarea soarelui;




  • Temperati untul la Bain Marie;




  • Asezati cate o foaie de placinta pe rand in tava, si ungeti-o cu unt topit (folosindu-va de o pensula);




  • Repetati procesul pana la a 7-a foaie;




  • Adaugati peste miezul de nuca macinat, ienibaharul, nucsoara si scortisoara;




  • Àdaugati peste o foaie de placinta unsa cu unt topit pe ambele parti;




  • Repetati procesul pana epuizati foile de placinta;




  • Taiati-le in ce forma doriti (romb, patrat etc);




  • Introduceti tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 20-25 min;




  • Scoateti-o din cuptor si lasati-o cca 5 min la racit si puneti apoi peste aceasta siropul;




  • Lasati-o cca 60-90 min la inmuiat;




  • Serviti cu fistic zdrobit;


    Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

23.07.2015, 18:57

Asa se leaga.

dantes 1

24.07.2015, 12:25

Delicioasa!

reisnaor_2006 1

26.04.2016, 16:43

super reteta,la favorit cu ea mi-a placut si emisiunea in direct,la cat mai multe retete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Katy