Galuste cu prune - de post

de ianculubita in Dulciuri, 11 Oct 2013 | 5125 vizualizari

 

Pentru ca-i sezonul prunelor,va servesc daca va plac!!mie-mi plac mult de tot!!

 

INGREDIENTE

  • 500g prune
  • 400g cartofi
  • 100g faina
  • 5linguri zahar
  • 50ml ulei
  • 1cana cu pesmet
  • 1lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune - de post:

Cartofii fierti in coaja,curatati,dati prin masina de tocat carne,dupa ce s-au racit amestecam bine cu faina,1lingura zahar,facem un sul din coca,impartim in portii egale;pe fiecare o aplatizam in palme,punem in mijloc 1pruna curatata de sambure sau 1/2 daca prunele sunt mari,strangem bine aluatul in jurul ei apoi punem galustele intr-un vas cu apa si sare pe foc;cand s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierte scoatem galustele cu o spumiera si le punem in vasul cu pesmet,scortisoara,restul de zahar,totul rumenit in ulei,le tavalim prin acest amestec apoi le scoatem pe un platou.


Nu am rezistat sa nu va servesc personal!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

11.10.2013, 18:10

bune

Rocsi 1

11.10.2013, 21:32

ianculubita 1

12.10.2013, 15:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!