Galuste cu prune - de post

de ianculubita in Dulciuri, 11 Oct 2013 | 4922 vizualizari

 

Pentru ca-i sezonul prunelor,va servesc daca va plac!!mie-mi plac mult de tot!!

 

INGREDIENTE

  • 500g prune
  • 400g cartofi
  • 100g faina
  • 5linguri zahar
  • 50ml ulei
  • 1cana cu pesmet
  • 1lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune - de post:

Cartofii fierti in coaja,curatati,dati prin masina de tocat carne,dupa ce s-au racit amestecam bine cu faina,1lingura zahar,facem un sul din coca,impartim in portii egale;pe fiecare o aplatizam in palme,punem in mijloc 1pruna curatata de sambure sau 1/2 daca prunele sunt mari,strangem bine aluatul in jurul ei apoi punem galustele intr-un vas cu apa si sare pe foc;cand s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierte scoatem galustele cu o spumiera si le punem in vasul cu pesmet,scortisoara,restul de zahar,totul rumenit in ulei,le tavalim prin acest amestec apoi le scoatem pe un platou.

Nu am rezistat sa nu va servesc personal!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu prune - de post-0
Galuste cu prune - de post-1

COMENTARII (7)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.10.2013, 18:10

bune

Rocsi

Rocsi 1

11.10.2013, 21:32

ianculubita

ianculubita 1

12.10.2013, 15:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!