Strudel cu mere

de Miha in Dulciuri, 21 Aug 2009 | 8569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 mere mari
  • 4 linguri de zahar (sau dupa preferinta)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade zeama lasata.

Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se poata lucra cu ea.

Desfacem foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.

Umplutura de mere,bine racita,o repatizam pe mijlocul foii,intre cele 2 randuri de fasii.

Apoi incepem sa "impletim" fasiile,aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Cu atentie,punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte,presaram cu zahar

Dam la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumeneste.

Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.

 

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu mere-0
Strudel cu mere-1
Strudel cu mere-2
Strudel cu mere-3
Strudel cu mere-4
Strudel cu mere-5

COMENTARII (6)

Oana

Oana 1

21.08.2009, 23:33

Suuuper! cred ca e tare bun!

LUK

LUK 1

14.10.2011, 11:47

arata frumos frumos..acum vad ca asa am impletit si eu foietajul meu cu dulceata

Miha

Miha 1

14.10.2011, 23:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!