Coronita cu rahat si stafide

de Lau in Dulciuri, 27 Apr 2011 | 1386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 25 g drojdie
  • 300 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • rahat
  • stafide
  • 1 esenta de rom
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu rahat si stafide:

se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri faina, 3 linguri lapte si se lasa 15 min pana face basici


se pune faina intr-un bol mai mare, se face gaura in mijloc se adauga restul de ingrediente si maiaua si se framanta coca,se lasa o ora la dospit


stafidele se pun la imuiat in apa cu esenta de rom, iar rahatul se taie cuburi


se rupe coca in 2 si se intinde o foaie se pun stafide si se ruleaza


intindem a 2 foaie si adaugam rahatul, rulam, dupa care impletim amandoua suluri si asezam in tava. Ungem cu oul batut cu un pic de ulei si dam la cuptorul incalzit 45 min la foc mic. Cand este gata se unge cu ulei sau miere


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

28.04.2011, 10:33

medi

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:18

adry88 1

31.05.2011, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti