Tort cu mere

de ella 87 in Torturi, 16 Dec 2013 | 2021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5mere
  • 4linguri miez nuca
  • 2 ling zahar
  • 2ling dulceata visine
  • 1 fiola esenta portocale
  • 1lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Pe masura ce curatati merele, stropiti-le cu putin suc de lamaie ca sa nu se oxideze.



Puneti pe fundul formei de copt 3 linguri de zahar, avand grija ca intreg fundul sa fie acoperit, apoi dati la cuptor cateva minutele. Atentie sa nu se arda.


Cand zaharul este caramelizat, scoateti tava si introduceti merele cu scobitura in sus. Merele nu trebuie sa fie coapte, ci doar sa se inmoaie un pic, asa ca incercati cu scobitoarea sau cu o furculita sa vedeti cum se prezinta merele peste 5 minute. Pregatiti umplutura, pana merele sunt la cuptor. Nuca se amesteca cu gemul.


Se scoate tava cu mere, se umple fiecare mar cu compozitia de nuca, gem si se lasa deoparte, pana faceti blatul.


Se separa ouale. Albusurile se bat cu 4 linguri de zahar. Cand albusul este gata adaugati pe rand galbenusurile si amestecati usor cu o lingura de lemn. Adaugati putina vanilie. Ultima oara se pune faina in care s-a incorporat praful de copt. Se amesteca cu grija, cu o lingura de lemn, pana aluatul devine omogen si pufos.



Daca va place scortisoara, inainte sa turnati blatul peste mere, presarati 1 lingura de scortisoara deasupra merelor. Puneti blatul peste mere si dati la cuptor, dupa jumatate de ora incercati cu o scobitoare si lasati-l la cuptor pana cand scobitoarea iese curata. Dureaza in jur de 30-40 minute.


Scoateti tortul din cuptor cand e gata copt si, cu un cutit, dezlipiti bine marginile, apoi, ajutandu-va de un platou sau o farfurie, rasturnati tortul. Se poate imbraca in frisca eu lam servit asa, a fost delicios:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

T I M E A 1

16.12.2013, 21:51

Rocsi 1

17.12.2013, 11:06

Este foarteee bun!

ella 87 1

17.12.2013, 11:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu mere