Tort cu migdale, crema de lapte si ganache

de simona72 in Torturi, 14 Ian 2014 | 4061 vizualizari

 

Am venit cu tortul si sampania....sa nu ziceti ca sunt zgarcita si nu dau nimic de ziua mea pe Bucataras:)) Asa ca m-am pus pe facut un tort cu ingrediente care imi plac mie: blat cu migdale si cacao, crema care mi-a mers la suflet de la prajitura Milch Schnitte si m-am incumetat sa mai fac inca odata crema ganache chiar daca din prima nu a iesit asa cum am vrut....si am mai facut si moate:))...acum doar m-am facut ca le fac:))

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 vanilie Bourbon
  • 50 ml ulei
  • 100 gr faina
  • 4 linguri pline cu cacao
  • 100 gr migdale macinate
  • 1 praf de copt
  • pt crema de lapte:
  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml lapte
  • 1 plic de gelatina
  • 1 lingura miere
  • pt sirop:
  • 1-2 linguri zahar caramelizat
  • 1 cescuta apa
  • 50 ml Amaretto
  • pt crema ganache:
  • 200 ml smantana pt frisca(+100 ml frisca Meggle)
  • 200 gr ciocolata cu 55% cacao
  • pt decor:
  • cacao
  • samburi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu migdale, crema de lapte si ganache:

Pt blat: mixam ouale intregi impreuna cu zaharul pana devin o spuma densa si-si tripleaza volumul. Adaugam vanilia la urma si uleiul in fir subtire ca la maioneza, iar in tot acest timp mixam spuma de oua. Amestecam faina, cu cacao, migdalele macinate, praful de copt si punem amestecul peste spuma de oua, le amestecam usor cu un tel pana e incorporeaza bine, dar avand grija sa nu scoatem tot aerul din oua. Am pus aluatul intr-o forma rotunda de silicon si am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minute. Lasati sa se raceasca bine blatul apoi il taiati in doua. (eu l-am facut seara asa ca a doua zi a fost numai bun de taiat)


Pt crema de lapte: punem la hidratat gelatina in lapte, apoi o incalzim usor si amestecam pana se dizolva. Adaugam si mierea si mai amestecam pana se dizolva si mierea. Punem laptele condensat peste laptele cu gelatina, amestecam. Mixam frisca, iar la urma adaugam laptele condensat amestecat cu laptele cu gelatina. Dam la frigider pt 10-15 minute, dar aveti grija sa nu se intareasca de tot crema.


Puneti primul blat la loc in forma de silicon, insiropati cu jumatatea de sirop pe care ati facut-o din zahar ars, apa si amaretto, adaugati crema de lapte, puneti celalt blat si insiropati cu restul de sirop. Puneti o farfurie ca si greutate si dati la frigider pt 1-2 ore.


Pt crema ganache: am pus smantana pt frisca pe baie de aburi, iar cand aceasta a devenit fierbinte, am adaugat ciocolata taiata marunt. Am amestecat pana la dizolvare. Am dat la frigider pt 2-3 ore si am mixat amestecul de frisca cu ciocolata. Aici cred ca am mixat prea tare, caci la un moment dat s-a branzit. Am dat la microunde vasul pt 1 minut, am amestecat si s-a reparat crema. Am dat din nou la frigider pt 1 ora, am mai adaugat 100 ml frisca Meggle, pt siguranta, am mixat pana s-a intarit crema ganache.


Am imbracat tortul in crema ganache si am facut moate dupa cum m-am priceput. Am decorat cu cacao si samburi de migdale. Voi faceti dupa inspiratie si pricepere.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

la coacerea blatului in tot acest timp nu am deschis usa cuptorului deloc, blatul s-a tuguiat, dar nici cand a expirat timpul de coacere nu am deschis cuptorului, asa ca tuguiul blatului s-a retras.

2

din cauza surplusului de frisca crema ganache a iesit mai deschisa la culoare (puteti sa mai adaugati ciocolata topita sau cacao)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu migdale, crema de lapte si ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

MIUTA 1

16.01.2014, 13:05

Super tentant

Lia_ 1

17.01.2014, 21:49

ce muncit! un tort foarte bun

simona72 1

18.01.2014, 10:06

Multumesc frumos pt toate aprecierile voastre!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort Excelent