Tort Baiser cu prune

de Cris2711 in Torturi, 3 Oct 2011 | 4545 vizualizari

 

Pentru ca astazi este ziua nationala a Germaniei si mi-a permis timpul sa pregatesc si eu ceva ,m-am gandit sa va ofer Tortul Baiser cu prune.Reteta este in mare parte preluata de pe Lecker.de.Va servesc cu mare drag:)))

 

INGREDIENTE

  • 1/8 litru lapte,
  • 50+100+175 grame zahar,
  • 4 oua(marime mijlocie M),
  • 1 pachet zahar vanilat ,
  • 150 gr.unt sau margarina,
  • 3-4 picaturi aroma de lamaie,
  • 200 gr.faina,
  • 1 lingurita praf de copt ,
  • 1 lingurita de scortisoara,
  • untura sau margarina pentru uns tava,
  • 5 linguri de piure de prune sau mere ,
  • 3  albusuri foarte proaspete,
  • 500 gr. prune fara samburi
  • 250 gr.zahar jeleu (2:1).
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Baiser cu prune:

1.Laptele se pune la incalzit.Intr-o oala mica se pune 50 grame zahar la caramelizat.Se amesteca cu laptele ,se lasa sa fiarba usor iar apoi se lasa putin la racit.Se adauga 2 oua si zaharul vanilat si se amesteca.Se lasa scurt pe foc mic dar nu se da in clocot.

2.  150 gr.unt sau margarina se mixeaza pana se formeaza aluatul.Se adauga 2 oua si aroma de lamaie.Se incorporeaza si faina(200gr.),praful de copt si scortisoara.Cand se formeaza ca si un aluat se adauga si masa caramelizata de la pozitia 1.

3. Se unge forma cu putina margarina ca sa nu se prinda aluatul de forma.Aluatul se pune intr-o forma de cca.26 cm .Deasupra se orneaza piureul de mere sau prune.Eu am pus de mere.Se pune forma in cuptorul incins la 175 grade(in prealabil)si se lasa circa 10 minute.

4.Intre timp cele trei albusuri se bat bine cu 175 gr.zahar pana fac tepi.(castronul trebuie sa fie foarte curat ,fara urme de grasime,altfel nu se intareste). Se oa forma cu aluatul de la cuptor si se pune albusul batut spuma deasupra.Se introduce din nou la cuptor si se lasa circa 25 de minute la aceeasi temperatura.

Cand este gata se ia din cuptor si se lasa la racit.

5.Prunele injumatatite sau taiate in sferturi,dupa dorina, se pun la foc mediu cu zaharul jeleu(2:1)care se foloseste pentru marmelade).Se lasa sa fiarba 3 minute .Pe urma se lasa sa se raceasca.Cand s-a racit se pun prunele insiropate deasupra iar siropul deasemenea

Pofta buna:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Baiser cu prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de cafea