Tort ganache cu nuci şi coacăze

de madi_marin in Torturi, 5 Sep 2014 | 1472 vizualizari

 

Deliciu rapid, însiropat şi ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 ouă
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahăr
  • 100 g nuci măcinate fin
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri cu făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri frişcă lichidă
  • 1 mână de coacăze
  • Crema ganache:
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 250 ml frişcă lichidă
  • Sirop:
  • 300 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ganache cu nuci şi coacăze:

Crema: se pun la topit la foc mic ciocolata şi frişca lichidă. Când totul e omogenizat, se dă la rece cca 1 oră, după care se spumează un pic cu mixerul.

Blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Untul moale se freaca cu zahărul, apoi se adaugă esenţa şi gălbenuşurile si se amestecă totul foarte bine.

Ciocolata se pune la topit împreună cu frişca lichidă. Se adaugă peste spuma de albuşuri, apoi se pune crema de unt cu gălbenuşuri, nucile (eventual prăjite un pic înainte) şi făina cernută cu praful de copt. Se omogenizează compoziţia şi se pune la copt într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca. 20 minute ( se face testul scobitorii pentru siguranţă). Când e gata se lasă la răcit, apoi se taie în două.

Feliile răcite se însiropează ( zahăr caramel, apă şi esenţă, apoi se răceşte foarte bine), se unge prima cu un strat de ciocolată, se presară coacăze,se acoperă cu cealaltă felie, apoi restul de cremă.

Se ornează după imaginaţie.

Se dă la rece pentru 2 ore înainte de servire.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ganache cu nuci şi coacăze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort ganache cu nuci şi coacăze-0
Tort ganache cu nuci şi coacăze-1

COMENTARII (19)

mamaieelena

mamaieelena 1

06.09.2014, 23:28

Rocsi

Rocsi 1

07.09.2014, 13:26

Mmm, ce imbietor!

Valclaudia

Valclaudia 1

07.09.2014, 23:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!