Tort ganache cu nuci şi coacăze

de madi_marin in Torturi, 5 Sep 2014 | 1669 vizualizari

 

Deliciu rapid, însiropat şi ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 ouă
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahăr
  • 100 g nuci măcinate fin
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri cu făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri frişcă lichidă
  • 1 mână de coacăze
  • Crema ganache:
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 250 ml frişcă lichidă
  • Sirop:
  • 300 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ganache cu nuci şi coacăze:

Crema: se pun la topit la foc mic ciocolata şi frişca lichidă. Când totul e omogenizat, se dă la rece cca 1 oră, după care se spumează un pic cu mixerul.


Blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Untul moale se freaca cu zahărul, apoi se adaugă esenţa şi gălbenuşurile si se amestecă totul foarte bine.


Ciocolata se pune la topit împreună cu frişca lichidă. Se adaugă peste spuma de albuşuri, apoi se pune crema de unt cu gălbenuşuri, nucile (eventual prăjite un pic înainte) şi făina cernută cu praful de copt. Se omogenizează compoziţia şi se pune la copt într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca. 20 minute ( se face testul scobitorii pentru siguranţă). Când e gata se lasă la răcit, apoi se taie în două.


Feliile răcite se însiropează ( zahăr caramel, apă şi esenţă, apoi se răceşte foarte bine), se unge prima cu un strat de ciocolată, se presară coacăze,se acoperă cu cealaltă felie, apoi restul de cremă.


Se ornează după imaginaţie.


Se dă la rece pentru 2 ore înainte de servire.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ganache cu nuci şi coacăze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

06.09.2014, 23:28

Rocsi 1

07.09.2014, 13:26

Mmm, ce imbietor!

Valclaudia 1

07.09.2014, 23:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci, ciocolata si caramel