Tort cu mure si crema de lapte

de anca_rm in Torturi, 25 Noi 2015 | 1253 vizualizari

 

Un tort pe care l-am facut cu mult drag pentru sotul meu de ziua Sfantului Mihai ,dar pe care abia acum apuc sa il postez . 

 

INGREDIENTE

  • Pt Blatul I:
  • 5 oua
  • 2 linguri apa rece
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 10 gr praf de copt
  • praf de sare
  • 1 lingurita extract vanilie
  • Blat II:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 1 lingura faina
  • 5 gr praf de copt
  • praf de sare
  • Crema:
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • Extra: 1 borcan mure (330 ml) sau mure congelate 200 gr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure si crema de lapte:

Blat I:


Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare, adaugam jumate din faina, extractul de vanilie si apa . omogenizam usor si adaugam restul de faina si praful de copt.


Turnam compozitia intr-o tava de copt cu pereti detasabili (eu am folosit o tava cu diametru de 20cm)


Dam la cuptorul preincalzit la 170 – 180 grade pana trece testul cu scobitoarea , aproximativ 20-25 minute .


Blat II :


Acest blat trebuie sa il coacem in forma cu acelasi diametru . eu am folosit aceeiasi forma si l-am facut dupa ce am putut sa scot primul blat din ea si s-a racit.


Amestecam nuca de cocos (fulgi uscati) cu o lingura de faina si cu praful de copt


Batem albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare. Trebuie sa avem o spuma tare si sa nu se simta in ea zaharul netopit.


Adaugam nuca de cocos amestecata inainte si omogenizam . Turnam in tava si dam la cuptorul cald pentru 20-25 minute .


Timpul de coacere depinde de cuptor si de grosimea blatului, inainte sa il scoateti faceti testul cu scobitoarea .


Eu am folosit compot de mure pe care l-am pus intr-o strecuratoare la scurs . Daca folositi mure congelate atunci trebuie decongelate si mai trebuie sa faceti un sirop din apa+zahar + aroma cu care sa insiropati blatul.


Se pot folosi orice alte fructe .


Crema :


Intr-o oala punem amidonul , zaharul , semintele din pastaia de vanilie si adaugam lapte incet amestecand continu ca sa nu se faca gogoloase .


Punem pe foc mic si amestecam in crema pana se face ca si o budinca tare .


Lasam la racit sau putem raci rapid in apa rece .


Separat batem frisca tare .


Cand crema este rece o amestecam cu frisca.


P.S : crema mea a avut o culoare caramel pentru ca am folosit zahar nerafinat de trestie .


Asamblare:


Primul blat il taiem in jumate . Prima jumate o asezam pe un platou si insiropam cu o treime din sucul de la compot . Asezam peste blat 1/3 din crema , nivelam si asezam peste crema jumate din murele scurse.


Punem deasupra blatul cu nuca de cocos , insiropam , punem crema si restul murelor iar deasupra asezam jumatatea de blat ramasa , insiropam cu siropul si punem crema .


Nivelam si dam la frigider .


Decoram cand crema s- intarit putin si servim rece .




 

TIPS-URI

1

folositi orice alt fruct in compot , congelat sau proaspat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

25.11.2015, 19:59

Vreau si eu o feliuta!

MotanLaOale 1

25.11.2015, 20:09

frumos

miki_a 1

25.11.2015, 23:46

Pur si simplu delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de prune