Chocolate chocolate cake

de AndreeaJ in Torturi, 15 Feb 2011 | 2750 vizualizari

 

Pe drept spun unii ca nu avem nevoie de o anume sarbatoare ca sa ne aratam iubirea fata de ceilalti. Valentine's Day american, Dragobete romanesc... Cu atat mai mult ca sarbatoarea asta a devenit cam comerciala, un pic cam prea la moda, indiferent in ce colt al lumii ne-am afla, si parca si cu un iz de exagerat. Adevarat, ce pot spune? Dar parca as fi si un pic lipsita de sentimente daca mai ales in aceasta zi nu i-as sopti la ureche sotului un mic "Te iubesc". Si pe deasupra, daca nu i-as arata si un pic de dragoste....cum atlfel decat intr-o mica desfatare culinara? Si cum sa fie desfatarea asta? Bineinteles ca in mod obisnuit, ca sa nu zic kistch-os :) cu...ciocolata si capsuni! Si daca totusi nu vrem sa fim atat de iubiciosi in aceasta zi, atunci vedem partea practica a lucrurilor: macar ne folosim de ziua asta ca sa savuram ceva dulce si taaare pacatos! Nimic pretentios, cu un decor oarecum ciufulit, cateva capsuni razlete si o mica avalansa de ciocolata :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 g ciocolata neagra 70% cacao
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 250 g unt
  • 350 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • pentru glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 75 ml lapte condensat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate chocolate cake:

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca. Incingem cuptorul la 170 C, topim untul, batem ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si adaugam la ele untul topit. Intr-un castron mai mare combinam amestecul de ciocolata cu compozitia de oua si apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, unsa bine cu unt. Coacem aluatul timp de 45-50 de minute, intepam blatul cu o scobitoare, aceasta va trebui sa iasa cu urme de ciocolata pe ea.


Pentru glazura, punem ciocolata neagra rupta in bucati intr-un castron impreuna cu untul si laptele pe bain marin si o turnam deasupra blatului racit. Ornam totul eventual cu capsune proaspete sau dupa inspiratie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate chocolate cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Dya Daniela Andrei 1

16.02.2011, 16:43

Arata absolut delicios!

Cris2711 1

18.02.2011, 20:21

Andreea esti mortala sper sa citeasca si Medi,Dia si Mona ce ai scris

Krystyan Trendy 1

18.12.2013, 09:31

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort musuroi de cartita