Tort Kiss

de Lily_Musat in Torturi, 24 Ian 2011 | 11567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foile de cacao:
  • 6 galbenusuri,
  • 120 g zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 170 g faina
  • Ingrediente pentru blatul cu mac:
  • 6 albusuri,
  • 1 lingura apa,
  • 120 g zahar,
  • 3 linguri mac,
  • 3 linguri faina.
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 budinca de vanilie,
  • 3 linguri zahar,
  • 350 ml lapte,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 150 g margarina Rama,
  • 250 ml frisca,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 2 lingurite de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kiss:

Cum se fac foile de cacao: (3 foi)

Zaharul se freaca cu galbenusurile pana se dizolva complet si se adauga uleiul treptat. Cacaua se amesteca cu faina si cu praful de copt. Se va forma un aluat care se imparte in 3 si fiecare parte se intinde cu facaletul in diametrul formei pe care o avem (cea in care facem blatul de albusuri cu mac). Eu am intins in diamentru de 26 cm si le-am copt pe hartie de copt. Se baga foile pe rand in cuptor si se coc cca 12 minute la 150 grade pe gratarul din mijloc.

Cum se face blatul de albus cu mac:

Batem albusul spuma adaugam si apa, zaharul, faina care a fost amestecat in prealabil cu macul. Se coace in forma cu inel detasabil de 26 cm diametru cca 30 min.

Cum se face crema de vanilie ... si cacao:

Se pregateste budinca (asa cum scrie pe plic), pe foc foarte mic, sa nu se lipeasca, se adauga in budinca (pe foc) ciocolata alba, margarina si se amesteca pana se incorporeaza. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp pregatin frisca. Dupa ce s-a racit bine crema incorporam frisca in ea cu mixerul. Impartim crema in 2, intr-o parte adaugam cacao.

Montarea tortului:

Punem un blat de albus cu mac, apoi crema de cacao, punem blat de cacao, crema de vanilie si tot asa alternam.

Pe deasupra am ornat cu frisca, nuca macinata si cu marginile de la blatul de cacao care mi-au ramas, pisate bine pana s-au facut ca o pudra, deoarece am taiat din ele ca erau putin mai mari fata de blatul de albus cu mac. Sa arate bine trebuie sa fie egale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kiss" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Iepuras